Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Błędne kolory w filmach (Chrome).

Ins0maniaC 14 Gru 2017 16:14 984 6
  • #1 14 Gru 2017 16:14
    Ins0maniaC
    Poziom 17  

    Witam. Mam problem z błędnymi, przejaskrawionymi kolorami występującymi w przeglądarce Google Chrome (najnowsza, aktualna wersja). Co ciekawe problem występuje tylko w tej przeglądarce, do tej pory zarejestrowałem problem na platformie Twitch.tv, Facebook oraz Youtube- gdzie okazuje się, że stare filmy odtwarzane są poprawne, a błąd występuje w nowo zuploadowanych. Standardowo wyczyściłem pamięć podręczną przeglądarki z okresu ostatniego tygodnia, wyłączyłem wszelkie rozszerzenia- nic to nie dało. Przeskanowałem dysk programem ADWCleaner, nie wykrył nic groźnego poza paroma błędami w rejestrach. Użyłem również programu FRST, którego logi załączam razem ze zrzutem ekranu jak wyglądają kolory na przykładowym streamie z platformy Twitch.tv. Może gdzieś w wspomnianych logach kryje się winowajca? Prosiłbym również o ogólne sprawdzenie czy nie ma tam innych zagrożeń, sam niestety nie opanowałem umiejętności sensownej analizy tych wpisów.

    Błędne kolory w filmach (Chrome).

    0 6
  • Pomocny post
    #4 14 Gru 2017 17:37
    Kolobos
    Spec od komputerów

    W wersji portable tez? https://portableapps.com/apps/internet/google_chrome_portable


    Fixlist.txt dla FRST:
    Task: {1E700DA4-A0EE-4928-A2A1-26E2A2905CBB} - System32\Tasks\{DA0C3CD4-CF3C-48CC-AF42-A6F552D65CD1} => E:\Pobrane\vwtool_2_0_9_pl_en\VWTOOL-pl.EXE
    Task: {327A4F19-57D9-4803-8E3F-E688364AEA67} - System32\Tasks\{283565D7-B1EB-4D21-A596-2F7DF860504C} => C:\MTV\MTV\EXE\MTV.EXE [1997-05-05] ()
    Task: {56E2B231-C519-4AEB-A706-45A411DC694A} - System32\Tasks\{83DEAAA6-D0EA-4207-9324-92A4FFAD598A} => E:\Pobrane\vwtool_2_0_9_pl_en\VWTOOL-pl.EXE
    Task: {70BBBCE7-CCCB-4FD2-9AC7-9F16ECFACED1} - System32\Tasks\Microsoft\Office\OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration => C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\officebackgroundtaskhandler.exe [2017-09-23] ()
    Task: {90399BDC-DDF2-4DF1-A2D5-CD80FA5E73D0} - System32\Tasks\Microsoft\Office\OfficeBackgroundTaskHandlerLogon => C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\officebackgroundtaskhandler.exe [2017-09-23] ()
    S1 Capsax64Drv; System32\Drivers\Capsax64Drv.sys [X]
    2017-12-14 15:56 - 2017-05-15 11:27 - 000000000 ____D C:\AdwCleaner

    (nie ma to zwiazku z Chrome)

    0
  • #5 14 Gru 2017 18:15
    Ins0maniaC
    Poziom 17  

    Fix wykonany, w wersji portable również występuje ten sam problem. Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda na drugim komputerze oraz komórce- wszystko tam działa prawidłowo.

    0
  • Pomocny post
    #6 14 Gru 2017 18:16
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Probowales zmienic sterowniki do karty graficznej na starsza wersje?

    0
  • #7 14 Gru 2017 18:39
    Ins0maniaC
    Poziom 17  

    Wygląda na to, że przede wszystkim mam właśnie stare sterowniki, trochę nie wpadłem na to biorąc pod uwagę że na drugiej przeglądarce wszystko działa. Zainstaluję najnowsze, jak problem zostanie to przywrócę jakąś starszą wersję.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Dopiero wpadłem na pewien pomysł- domyślnie przeglądarka odpala się na zintegrowanej karcie graficznej. Okazuje się, że na dedyku jest wszystko ok. Ściągam stery dla zintegrowanej zatem.

    Dodano po 4 [minuty]:

    Zagadka rozwiązana, okazuje się, że w ustawieniach Intel Graphics JAKIMŚ CUDEM został zmieniony profil z domyślnego na właśnie taki.

    0