Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Łączenie lampek LED choinkowych

elektroPC 14 Dec 2017 20:26 1776 4
    elektroPC
    Level 13  
    Cześć,
    Posiadam lampki nowe LED 300 sztuk i na opakowaniu pisze żeby nie łączyć innych, więc chciałem się upewnić czy to chodzi o to, aby w ogóle innych nie podłączać, nawet takich co mają 100 sztuk poza tym jedynym modelem (300)? Ja po prostu myślałem że z drugiej strony wychodzi po prostu ~230 V i ich nie interesuje co podłączy się z drugiej strony, może być nawet radio. Ale czy to zatem nie jest tak jak myślę? Tam koniecznie muszą być również lampki gdzie jest 300 sztuk?
    Łączenie lampek LED choinkowych
    mały1083
    Level 20  
    Producent pewnie nie chciał aby ktoś potraktował lampki choinkowe jako przedłużacz do żelazka bo każdy wie czym to się skończy i żeby uprościć sobie sprawę i nie wdawać się w szczegóły co można czego nie napisał ze można tylko takie same.
    elektroPC
    Level 13  
    No to więc nie ma ograniczeń i nie będzie problemu (nie spali) z podłączeniem i upaleniem kompletu 240 sztuk?
  • Helpful post
    mały1083
    Level 20  
    Co ma spalić? Prześledź sobie kabelek po kabelku w które miejsce wpięty jest obwód gniazda. Jest wpięty gdzieś na początku obwodu światełek więc nie ma to wpływu na ich świecenie.
    elektroPC
    Level 13  
    Nie no w sumie racja. Dzięki za uświadomienie. Temat zamykam, chciałem się po prostu upewnić. :)