Zastrzegam się, że nie jestem mechanikiem samochodowym. Jednak Fabię I 1.4 16V użytkowałem przez ponad 14 lat i miałem okazję "obserwować" jej systematyczne zużycie. Poza tym od dwóch dni nikt nie pospieszył Ci z pomocą.
Jeśli samodzielnie nie zmieniałeś ustawień sterowników to są bardzo niewielkie szanse na to, że zmieniły się one "same z siebie". Jedynie wymiana jakiejś części na "podobną" może wymuszać zmiany w kodowaniu sterowników.
Z listy błędów niewiele wynika bowiem nie podałeś przez jak długi czas była ona "tworzona" tzn. jak dawno temu "wyczyściłeś" listę błędów. Patrząc na mnemoniki błędów to nie powtarzają się one bardzo często tzn. nie ma takiego, który występowałby znacznie częściej od innych. Inna sprawa, że niekiedy mnemonik ma niewielki związek z rzeczywistą usterką lub kilka różnych usterek jest przyporządkowanych do jednego mnemonika.
Myślę, że w przypadku Twojej Fabii masz do czynienia z usterką, która albo sygnalizuje błąd (lub błędy) niezwiązane wprost z opisem mnemonika albo usterka nie jest wykrywana przez automatykę silnika np. przetarta izolacja przewodu i zwarcie do "masy". Czy oprócz spadku mocy i niemożności uruchomienia elektrycznego otwierania szyb obserwujesz zapalenie się jakichś kontrolek na tablicy rozdzielczej ? Przede wszystkim chodzi o kontrolki ESP i "engine" (silnik).
Jeśli jest tak jak napisałem powyżej to pozostaje Ci kolejne sprawdzanie "zasilania" silnika. Zacząłbym od wyczyszczenia lub wymiany świec, potem sprawdzenia cewek zapłonowych (mimo, że ich awaria powinna być sygnalizowana jako błąd), sprawdzenia działania czujnika położenia wału itd. Cóż, kiedyś "przeszedłem" całą taką drogę, a zakończyłem ją naprawiając przetartą izolację na jednym z przewodów.
Jeśli nie masz "serca" do takiej detektywistycznej zabawy to daj znać na PW bym przekazał Ci numer telefonu do mechanika zajmującego się przez ponad 10 lat moją Fabią.
Pozdrawiam.