Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Electrolux EWT1266 urwany zaczep od klapy nie załącza się pralka

alfamaniek 19 Dec 2017 12:33 930 9
    alfamaniek
    Level 8  
    Witam, zdjęcie problemu dodam o co mi chodzi .Po prostu za mocno była klapa spuszczona w celu zamknięcia pralki i oto rezultat

I tu pytanie moje następujące ,czy da się naprawić to jaki koszt ? Czy na prawdę pralka przez to tylko się nie załączy ? Pomocy ;-(
  • Helpful post
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Pralka nie ruszy gdyż nie dostanie sygnału zamknięta. Tych pralek jest sporo do kupna na części więc trzeba poszukać nawet na olx i wymienić niezbędne podzespoły.
    Anonymous
    Anonymous  
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Coś mi się wydaje, że na foto zamieszczonym przez założyciela postu to uszkodzenie jest na górnym łączniku zespołu piorącego gdzie jest zamontowany elektrozamek No chyba, że z pokrywy został też całkowicie wyrwany rygiel zamka. Ten łącznik jakby co to demontuje się ( jest trochę roboty bo z programatorem, klapą. Trzeba też odchylać zewnętrzne krawędzie gumowego kołnierza gdyż tam są ukryte wkręty.Do założyciela wrzuć większe fotki tego elementu i klapy z widokiem na rygiel zamka.
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Masz Kolego gotowca dzwoń i nawijaj, na foto masz tam cały komplet klapę plus tą obramówkę.
    :arrow: Link
    mn997 wrote:
    Zaczep ,to chyba jedynie w serwisie .?
    Serwis i NORTH to juz ostateczność bo ceny nie są niskie, ale wybór należy oczywiście do właściciela sprzętu. Tylko mała przestroga przy demontażu robić fotki, oznaczać złącza, uważać na programator bo to wszystko trzeba zdemontować, rozłączyć.
    alfamaniek
    Level 8  
    wiesiekmisiek wrote:
    Masz Kolego gotowca dzwoń i nawijaj, na foto masz tam cały komplet klapę plus tą obramówkę.
    :arrow: Link
    mn997 wrote:
    Zaczep ,to chyba jedynie w serwisie .?
    Serwis i NORTH to juz ostateczność bo ceny nie są niskie, ale wybór należy oczywiście do właściciela sprzętu. Tylko mała przestroga przy demontażu robić fotki, oznaczać złącza, uważać na programator bo to wszystko trzeba zdemontować, rozłączyć.

Okey dzwonie i się pytam .Dziękuje za link ;) Bo szukałem i nie mogłem coś znajść :)
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Na przyszłość to na olx wpisuj nazwę i model oraz np. pralka i przeglądaj wszystko co Ci wyrzuci. Ogłoszeniodawcy czasem w tytule piszą tylko np. pralka ......................... części, nie podając konkretnych podzespołów a dopiero w opisie ogłoszenia wyszczególniają. Powodzenia, na spokojnie wkrętak krzyżak, cążki, cieńkie wkrętaki do wypinania złączy, kluczyk chyba 8 lub 10 i dasz radę. Trzymam kciuki. W międzyczasie możesz podrzucić większe fotki może wystarczy tylko wewnątrz pralki znaleźć ten brakujący element i wkleić go to zależy jak kryje uszczelka klapy, czy ona zamaskuje ten otwór przed działaniem wody bo to grozi zwarciem.