Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- Podłączenie amplitunera Pioneer VSX-930 i projektora Epson EH-TW 5350

decerios 19 Dec 2017 14:06 843 5
  • #1
    decerios
    Level 10  
    Szanowni,
    podłączenie jest następujące:

    Konsola Xbox - HDMI IN1, UPC Horizon - HDMI IN 3 (SAT/TV, testowałem też inne porty - bez zmian)
    Te dwa komponenty podłączone są do amplitunera Pioneer VSX-930.
    Z amplitunera OUT1 - TV, OUT2 - projektor.

    Gdy uruchamia się konsolę nigdy nie ma problemu - jest obraz na projektorze. Jest obraz na TV.

    Gdy uruchamia się SAT/TV przy włączonym dekoderze UPC - nie ma obrazu na projektorze. Uruchomienie menu amplitunera na kanale SAT/TV przy wyłączonym dekoderze UPC - też nic nie wyświetla na projektorze.

    Na TV wszystko działa jak należy - jest obraz z UPC, jest obraz z konsoli.
    Zmiana wyjść - OUT1 - projektor, OUT2 - TV nic nie wnosi.

    Gdy amplituner popracuje 10-15 min - wszystko wraca do normy - pojawia się obraz na projektorze - i z telewizji UPC i menu projektora.

    Serwis Epson twierdzi, że projektor jest sprawny. Wydaje mi się, że problem leży po stronie amplitunera. Co to może być ?

    Pozdrawiam
  • #2
    domelk
    Level 11  
    Witam,

    ponieważ posiadam taki sam sprzęt mam pytanie jak ustawiłeś, że możesz korzystać z wyjścia OUT2 (cable select). W moim przypadku wyświetla tylko z OUT1.
    Na OUT2 mam zawsze ciemność i brak sygnału na TV i projektorze.
    Kiedy chcę wybrać pilotem wyjście OUT to mogę tylko ustawić OUT1 albo wyłączam całkiem sygnał nie mogę wybrać OUT2 bo go nie ma w wyborze.

    Pozdrawiam
  • #3
    decerios
    Level 10  
    Wybierając na pilocie są opcje: out1, out2, out1+out2 i off. Może nie wykrywa podłączonego urządzenia stad tylko out1 ?
  • #4
    domelk
    Level 11  
    No właśnie u mnie jest możliwość wybrania tylko OUT1 lub OFF. Być może trzeba coś tam jeszcze poustawiać w samych ustawieniach amplitunera.
    Poza tym nie mogę wyświetlić menu ustawień Pioneera na TV. Klikam pilotem i widzę zmiany tylko na wyświetlaczu samego amplitunera.

    Czy włączałeś w jakiś sposób tą funkcję OUT1, OUT2 OUT1+OUT2 lub OFF?
    Dodam jeszcze, że resetowałem ustawienia do fabrycznych ale coś nie daję rady.
  • #5
    decerios
    Level 10  
    Nie włączałem. Wszystko działało jak należy, zgodnie z instrukcja.
  • #6
    domelk
    Level 11  
    W takim razie skłonie się ponownie do przeczytania instrukcji i sprawdzenia czemu mi tak nie wystawia tych wyjść, choć resetowałem wszystko do ustawień fabrycznych.
    Dam znać jeśli mi się uda.

    Pozdrawiam