Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Premium dCi 420 - Defekt ABS, czerwony stop brak hamulców w naczepie

Luckyluke221 22 Gru 2017 16:44 870 6
  • #1 22 Gru 2017 16:44
    Luckyluke221
    Poziom 3  

    Witam, w Renault Premium 420 dCi po ujechaniu ok. 10-15 min zapala się stop na desce rozdzielczej nie świecą się światła stopu w naczepie i koniu. Wymieniliśmy zawór pod pedałem hamulca lecz dalej jest to samo. Wiązka przejrzana pod względem wizualnym pod kabina na zgięciu koło osuszacza przy czujnikach też wszystko wygląda okej. W załączniku przesyłam zdjęcie błędów które wyskakują. Proszę o jakąś podpowiedź gdzie zajrzec. Pozdrawiam

    0 6
  • #2 22 Gru 2017 17:47
    kisiol
    Poziom 19  

    do wymiany zawór pod pedałem hamulcowym

    Dodano po 1 [minuty]:

    Sprawdz wiązkę od zaworu do ecu abs

    1
  • #3 22 Gru 2017 18:25
    Luckyluke221
    Poziom 3  

    Zawor wymieniony, jutro lecę z wiązka ale niby patrzyłem przy kostce napięcie podaje. Zresztą rozmawialem ze znajomym serwisantem i mowi że jakby zawór był zepsuty to ciągle by błąd się świecił a tu jest takie cudo że zapala się po przejechaniu jakiegos odcinka i po zgaszeniu znów znika.

    0
  • #5 22 Gru 2017 18:35
    Luckyluke221
    Poziom 3  

    A słuchaj może rozsypać się ECU ABS i takie cuda się dzieją ? Bo komunikacji z ABS nie mam tylko Ebs? Zawór tak jak mówię był podmieniony z magnumki w której na 200% był dobry i używany z premiumki podmieniany i to samo.

    0
  • Pomocny post
    #6 22 Gru 2017 18:38
    kisiol
    Poziom 19  

    Nie spotkałem się z takim czymś. Ale masz błąd zaworu, sprawdź jak się błąd zapali żeby był aktywny, będziesz miał 100% pewności. Często uszkadza się wiązka ,cała woda z szyby cieknie na nią.

    0
  • #7 22 Gru 2017 18:42
    Luckyluke221
    Poziom 3  

    Jutro wiązka od zaworu idzie pod lupę w takim razie, dzięki

    1