Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gorenje BO636E20X - panel dotykowy dziwnie się zachowuje ustawienia zegara

kajetka 22 Dec 2017 23:06 3078 2
    kajetka
    Level 2  
    Witam.
    Jestem nowa na forum. Mam problem z moim piekarnikiem formy Gorenje BO636E20X. Od wczoraj panel dotykowy dziwnie się zachowuje, gdyż nie wyświetla zegara z godziną. Widać tylko czarny panel z mała ikoną zegara na górze. Początkowo myślałam, że piekarnik się zablokował, ale po ustawieniu którejś z funkcji normalnie się włącza, natomiast próby ustawienia zegara kończą się niepowodzeniem, bo godzina znika. Strasznie mnie to denerwuje, gdyż był to jedyny zegar w kuchni. Na YT jest zmieszczony film jak wygląda sytuacja (pod nazwą "gorenje touch panel" czas trwania 0:53). Być może to błaha sprawa, ale proszę o pomoc.

wiesiekmisiek
    Level 33  
    Po ustawieniu godziny i minut chyba na koniec nie zatwierdzasz naciśnięciem ikonki zegara i program pewnie traktuje to jako niezakończoną operację tak jak w kuchenkach mikrofalowych. Co na temat ustawienia zegara pisze w instrukcji? Pewnie wczoraj dzieci położyły swoje paluszki na panelu.
    kajetka
    Level 2  
    Problem w tym, że panel nie reaguje na zatwierdzenie (wcześniej odbywało się to za pomocą przycisku play, a teraz on nie reaguje). W Instrukcji obsługi jest napisane, że po wlaczeniu piekarnika do zasilania powinna się pokazać godzina 12:00 po czym przejść do nastawiania czasu, niestety u mnie nawet po odłączeniu piekarnika z prądu ciagle pojawia się czarny panel z ikonka zegara...