Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 307 1,6 benzyna - Nie odpala po wyłączeniu

robertherbus 23 Dec 2017 18:50 2847 6
  • #1
    robertherbus
    Level 2  
    Hej i witam was wszystkich Auto to peugeot 307 2004 1,6 benzyna

    Mam o to taki problem , przyjechałem do domu i zgasilem auto jak zawsz nic nowego w tym . Po jakiejś 1 godzinie chciałem odpalić a tu całkowicie nic kręci kręci i nic .. podłączyłem pod komputer i wyszły mi błędy takie jak.
    P0341 -P0336 - U2000 - P1693 - P1536 wszystkie te błędy są starłe nie mogę ich zakasować . Sprawdziłem rozrząd jest ok, benzyna dochodzi jest ciśnienie ,do cewki nie dochodzi prąd ,kluczyk przestał działać , poprostu nic nie działa . Dodam do tego ze auto servisowane ,wsadzony był fabrycznie nowy silnik rok temu .

    Dodam do tego wszystkiego ze jestem zamieszkańcem Dani prze ostatnie 30 lat i mój polski pisemny nie jest moja najlepsza strona
  • #2
    Staszek49
    Level 35  
    Czy masz drugi kodowany kluczyk do stacyjki, pewnie "immo" odcina zasilanie cewki.
  • #3
    bodzio012
    Level 33  
    Najpewniej czujnik wału do wymiany
  • #5
    lemmak
    Level 21  
    "kluczyk przestał działać , poprostu nic nie działa" - możesz rozwinąć co nie działa? Kontrolki na liczniku są? rozrusznik kręci ? bezpieczniki sprawdzone?
  • #6
    robertherbus
    Level 2  
    Staszek49 wrote:
    Czy masz drugi kodowany kluczyk do stacyjki, pewnie "immo" odcina zasilanie cewki.

    Mam oryginalny i nic

    Dodano po 7 [minuty]:

    lemmak wrote:
    "kluczyk przestał działać , poprostu nic nie działa" - możesz rozwinąć co nie działa? Kontrolki na liczniku są? rozrusznik kręci ? bezpieczniki sprawdzone?


    Tak kontrolki w desce rozdzielczej świecą , biezpieczniki są ok , i rozrusznik kręci ( bo zmjanie klucza przestał kręcić ale zaczol ponownie kręcić )

    Co nie działa pilot do zamka radio i główny komputer/wyświetlacz w aucie
    )

    Dodano po 3 [minuty]:

    Staszek49 wrote:
    Czy masz drugi kodowany kluczyk do stacyjki, pewnie "immo" odcina zasilanie cewki.

    Mam orginal klucz próbowałem i nic a czy jest jakieś inne zabiespieszeni np. biezpiecznik czy coś takiego

    Dodano po 2 [minuty]:

    bodzio012 wrote:
    Najpewniej czujnik wału do wymiany


    No z tym wałem to chyba nie bo i czujnik górny pokazuje . Najpierw myślałem ze rozrząd poszedł No ale nie
  • #7
    mk-tronic
    Level 17  
    Czy można prosić autora o podanie rozwiązania tego problemu,mam identyczny problem i brakuje już pomysłów.