Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych

Maui34 26 Gru 2017 18:21 951 27
  • #1 26 Gru 2017 18:21
    Maui34
    Poziom 5  

    Witam, czemu po przy przywróceniu ustawień fabrycznych routera nie ma połączenia z internetem Orange Modem Wi-Fi
    Model TD-W8950N

    W ustawieniach routera jest napisane że IPv6 nie jest podłączony, nie wiem czy jest to istotne

    0 27
  • #3 26 Gru 2017 18:42
    irek6311
    Poziom 33  

    Po restarcie do ustawień fabrycznych musisz konfigurację zrobić, tu masz jak to zrobić pokazane Klik

    0
  • #4 26 Gru 2017 18:53
    Maui34
    Poziom 5  

    Chyba nie działa dlatego bo nie podałem hasła i loginu do Neostrady ale nie wiem gdzie to jest ktoś coś?

    0
  • Pomocny post
    #5 26 Gru 2017 18:54
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet

    Login i hasło szukaj na umowie.
    Jeśli nie zapisałeś to zawsze możesz zadzwonić na infolinię i poprosić o login i nowe hasło.

    1
  • #6 26 Gru 2017 20:17
    Maui34
    Poziom 5  

    Już załatwione i dzięki , lecz zrobiłem reset modemu przez to że na laptopie nie wykrywa mi domowego wifi mimo że jak udostępnię iternet z telefonu to normalnie mogę się połączyć ( sposób z zmianą kanałów nie działa) / sterowniki do karty sieciowej niby aktualne i wyłączenie i włączenie karty sieciowej też nie pomaga. Dodam też że czasami się pojawi na kilka chwil i znowu znika :?

    0
  • #7 26 Gru 2017 20:22
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Ustaw na routerze kanał sieci bezprzewodowej na sztywno np. 1 i wtedy sprawdź co będzie się działo.

    0
  • #8 26 Gru 2017 20:26
    Maui34
    Poziom 5  

    Robiłem to żadnych zmian

    0
  • #9 26 Gru 2017 20:29
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To znaczy co robiłeś? Pokaż jak masz skonfigurowaną sieć bezprzewodową na routerze (print screeny poproszę)? Co to za laptop, jaki system, jaka karta bezprzewodowa?

    0
  • #10 26 Gru 2017 20:36
    Maui34
    Poziom 5  

    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych
    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych


    Nie działa zmiana kanałów nie chce mi się wrzucać screenu konfiguracji sieci bo jedy
    ny sposób którym mogę się tam dostać jest telefon

    SYSTEM : WIN 8

    0
  • #12 26 Gru 2017 20:55
    Maui34
    Poziom 5  

    Jak mam wrzucić pomiary z inSSIDer jak mój laptop nie widzi tej sieci xD?|

    0
  • #13 26 Gru 2017 21:02
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jest przewód jeszcze (wtyk RJ45), pisałeś że masz dostęp do internetu przez telefon, więc jak to jest w końcu!? Po prostu chcę zobaczyć co pokazuje inSSIder aby coś zdiagnozować.

    0
  • #14 26 Gru 2017 21:12
    irek6311
    Poziom 33  

    Na Android wifi Analyzer i zbadać sieć wi-fi, tak poza tym jest od groma aplikacji na telefon, podobnie jak na komputerze wszystko tam pokazuje.

    0
  • #15 26 Gru 2017 21:15
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    irek6311 napisał:
    Na Android wifi Analyzer i zbadać sieć wi-fi, tak poza tym jest od groma aplikacji na telefon, podobnie jak na komputerze wszystko tam pokazuje.

    Bardziej interesuje mnie laptop i jego zachowanie niż android no bo autor wspomina o laptopie jako problemie.

    0
  • #16 26 Gru 2017 21:19
    Maui34
    Poziom 5  

    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznychBrak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych

    O to ci chodziło ?

    0
  • #17 26 Gru 2017 21:21
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Tu jest OK a co z tym inSSIDer-em na tym laptopie gdzie masz problem?

    0
  • #19 26 Gru 2017 21:32
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet

    Coś słaby sygnał. Jak daleko jesteś od routera?

    0
  • #20 26 Gru 2017 21:33
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    No tak ale pytanie co widzi laptop i czy w ogóle coś widzi!?

    0
  • #21 26 Gru 2017 21:36
    Maui34
    Poziom 5  

    piętro wyżej , prawie nad nim raczej to nie wina sygnału bo zawsze łapał tutaj a nawet jak było się dalej / na innych urządzeniach wykrywa i do tego dzisiaj parę razy na chwilę się z nim połączyć na parę chwil i sygnał był stabilny

    Dodano po 1 [minuty]:

    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych
    Lg to internet udostępniony z tel

    0
  • #22 26 Gru 2017 21:36
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet

    Przejdź się bliżej routera z laptopem. Może dodało się kilka nowych zakłóceń lub router "stracił" na mocy.

    0
  • #23 26 Gru 2017 21:43
    Maui34
    Poziom 5  

    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznychb

    hmmm kolejny problem heh już raz miałem problem z tym'


    I niewiem czemu ale jak przejdę się bliżej routera to wykrywa i jak wrócę do tego samego miejsca to jest dalej połączone a jak rozłączę się z nim znowu znika :?

    0
  • #24 26 Gru 2017 21:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zainstaluj tego inSSIder-a to ci powiem co jest nie tak. Tak samo jak @Heinzek stawiam na poziom sygnału lub zakłócenia.

    0
  • #25 26 Gru 2017 21:57
    Maui34
    Poziom 5  

    Brak dostępu do sieci po przywróceniu ustawień fabrycznych

    Prawdopodobnie coś z kartą sieciową bo wczesniej normalnie tu działał a teraz nie a jak już się przejdę za scianę to już działa bardzo dobrze dzięki za pomoc spróbuje jeszcze coś pokombinować

    0
  • #26 26 Gru 2017 21:59
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    W jakiej odległości robiłeś ten pomiar? Przy routerze powinno być miedzy -30 / -40dBm

    0
  • #27 26 Gru 2017 23:57
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    Zgaduje że masz TD-W8950N z Orange rewizja V1? Jak tak to spisz te dane do ADSL i wgraj update softu ze strony TP-Link. Pozbędziesz się brandu, i ten soft od TP-Link jest znacznie lepszy
    -więcej opcji
    -modem ADSL działa znacznie lepiej
    -więcej możliwości ustawienia WiFi
    -jest zdalne zarządzanie routerem.

    Ale to tak na marginesie.

    0
  • #28 27 Gru 2017 23:06
    Maui34
    Poziom 5  

    Dzięki za podpowiedź makosuu , a co do sygnału znalazłem winowajce jest to przerwany przewód antenowy wokół matrycy za wszelką pomoc dziękuje a temat do zamknięcia :)

    0