witam
zakupiłem telewizor SHARP LC-24CHF4012EW, ten telewizor również ma mi służyć jako monitor komputerowy
jako że mam dośc stary komputer stacjonarny to nie ma w nim złącza hdmi, w telewizorze mam dwa złącza hdmi, jedno z tych złącz połaczyłem kablem hdmi ze złączem dvi-d (poprzez przejściówkę)w komputerze i takie połączenie dobrze służy mi jako monitor, gdyż mam obraz i dźwięk
telewizor ma wbudowane głośniki 2 razy 3 W, więc nie podłączałem głosników, jednak w zestawie od telewizora mam dwa jacki (chyba tak to się nazywa-dwa przewody w których z jednego końca jest końcówka jak od słuchawek, a z drugiej trzy przewody -odpowiednio w jednym : czerwony, biały, żółty, a w drugim: czerwony, zielony, niebieski
teraz do rzeczy telewizor gdy działa jako telewizor odbiera kanały telewizji naziemnej
jednak po połączeniu kablem hdmi i przejściówką hdmi-dvi-d oraz po włączeniu komputera (choć jeszcze przez chwilę potrafi odbierać kanały telewizyjne) następuje brak sygnału i telewizor przy poączeniu z komputerem może działać jedynie jako telewizor i gina programy telewizyjne
ewidentnie coś zakłoca, albo cos jest z czyms nie kompatybilne, choć w panelu sterowania sprawdzam, ze wszystkie urządzenia działaja poprawnie, zmienilem rozdzielczośc na mniejszą, probowałem komputer i i kabel zasilacza od głosników podłączac do gniazda bez uziemienia jednak nic to nie daje
nie wiem co zrobić, dodatkowo po kolejnym włączeniu juz samego telewizora muszę od początku wyszukiwac kanały