Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 206 centralny zamek - Po wyłączonym zapłonie nie działa centralny zamek

do_tyk 29 Dec 2017 16:46 1605 4
    do_tyk
    Level 9  
    Witam
    Mam problem kupiłem ostatnio peugeot 206 dissel 1.9 rocznik 2000 nie działa zamek centralny po wyłączonym zapłonie także nie działają światła awaryjne i światło w podsuficie co mogło by pójść bezpieczniki wydają się ok więc nie wiem co może być nie tak z góry dziękuję za podpowiedzi pozdrawiam

Moderated By CameR:

Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

marqqv
    Level 32  
    do_tyk wrote:
    bezpieczniki wydają się ok więc nie wiem co może być nie tak

Co to znaczy albo są sprawne albo "wydają się "
    do_tyk
    Level 9  
    Powiem tak przepalonych nie widać ale jak wymieniłem bezpiecznik od zapalniczki był dobry a zapalniczka nie działała gdy wsadziłem nowy dopiero zaczęła działać sprawdzałem miernikiem i ten stary był dobry i dlatego po tym napisałem że chyba wporządku a i jeszcze po za tym zapomniałem wspomnieć że awaryjne bez zapłonu też nie działają oraz zegarek ciągle się restartuje po wyłączeniu zapłonu ciągle pokazuje 1.00 godzinę tak jakby nie było prądu zasilającego podzespoły które działają po wyłączeniu silnika
    marqqv
    Level 32  
    Sprawdź bezpieczniki , jeżeli działają po wymianie chwilę to szukaj dużego obciążenia na elementach które powodują spalanie bezpiecznika . Nie wymieniaj na większe !!! Nie potrafisz oddaj do naprawy .
    do_tyk
    Level 9  
    Dzięki za pomoc jutro wymienię dla pewności wszystkie bezpieczniki i zobaczymy jak jest