Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Premium Dxi gąsnie podczas jazdy

cktrans 29 Gru 2017 19:31 357 2
  • #1 29 Gru 2017 19:31
    cktrans
    Poziom 4  

    Witam mam problem z Renault Premium 2007 rok 450 KM euro4 a mianowicie podczas jazdy przestaje reagować na gaz wcisnę sprzęgło zgaśnie, w tym momencie wyświetla sie kilka komunikatów m.in difficult engine start, auto odpala z kluczyka lub na biegu i jedzie dalej normalnie do póki nie powtórzy się to. Czasami zgaśnie w ciągu godziny 5 razy a czasami raz w ciągu dnia. Wymieniłem czujniki wałka rozrządu i koła zamachowego wiązki przejrzane wszystko ok a poprawy nie ma. Ostatnie błędy jakie odczytałem : MID 128;SID 21 FMI 3, MID 128 SID 32 FMI 5;MID 128 SID 26 FMI 3. Może ktoś ma jakąś wskazówkę pomysł albo spotkał się z czymś podobnym? Proszę o pomoc

    0 2
  • #2 29 Gru 2017 21:09
    kisiol
    Poziom 19  

    Mialem podobny problem , nie gasła tylko odcinała gaz. Przyjrzyj się kasecie bezpieczników , często tam jest problem.

    0
  • #3 30 Gru 2017 19:31
    Cobrat
    Poziom 21  

    Na razie to:
    SID32,FMI:5-Układ sterujący wylotem zaworu upustowego prąd poniżej normalnego lub otwarty obwód. (hamulec górski - jego elektryka, tak po polsku).

    A tutaj mowa była o SID 26:Link

    Uszkodzenie samych elementów raczej wątpliwe, tym bardziej, że dzieje się to losowo i dotyczy różnie rozlokowanych elementów. Wiązka, płyta wspomniana przez "kisiol", komp na końcu...

    0