Witam
Wspomniany problem "szatkowania" kanałów TVN na platformie nc+ pojawił się na wielu forach, bez odpowiedzi.
Mnie również dopadł ten problem z którym borykam się od kilku lat.
W tym czasie wymieniłem antenę na większą, konwerter i dekoder TurboBox na inny TurboBox.
Nic to nie dało, poziom sygnału jest na 85% a jakość na 80%.
Pomimo tego czasami nie da się oglądać kanałów z pakietu TVN (tvn hd, tvn turbo, tvn24, tvn style, itp.).
Składałem reklamację bezpośrednio do nc+, ale oczywiście nie widzą żadnych problemów.
Ostatnio zauważyłem dziwną zależność.
Jeżeli w pokoju w którym jest dekoder znajduje się telefon z włączonym LTE (Orange) to kanału TVN nie da się oglądać, jeżeli telefon zostanie przeniesiony do innego pokoju odbiór jest bezproblemowy.
Mam pytanie do osób znających się na interferencji fal.
Platforma nc+ nadaje sygnał kanałów TVN na częstotliwości 11508V.
Na jakiej częstotliwości jest przesyłany do dekodera?
Czy częstotliwość LTE jest jakąś pochodną tej częstotliwości?
Jak się zabezpieczyć przed wpływem transmisji LTE na odbiór kanałów TVN na platformie nc+?
Z pozdrowieniami
Mariusz
Wspomniany problem "szatkowania" kanałów TVN na platformie nc+ pojawił się na wielu forach, bez odpowiedzi.
Mnie również dopadł ten problem z którym borykam się od kilku lat.
W tym czasie wymieniłem antenę na większą, konwerter i dekoder TurboBox na inny TurboBox.
Nic to nie dało, poziom sygnału jest na 85% a jakość na 80%.
Pomimo tego czasami nie da się oglądać kanałów z pakietu TVN (tvn hd, tvn turbo, tvn24, tvn style, itp.).
Składałem reklamację bezpośrednio do nc+, ale oczywiście nie widzą żadnych problemów.
Ostatnio zauważyłem dziwną zależność.
Jeżeli w pokoju w którym jest dekoder znajduje się telefon z włączonym LTE (Orange) to kanału TVN nie da się oglądać, jeżeli telefon zostanie przeniesiony do innego pokoju odbiór jest bezproblemowy.
Mam pytanie do osób znających się na interferencji fal.
Platforma nc+ nadaje sygnał kanałów TVN na częstotliwości 11508V.
Na jakiej częstotliwości jest przesyłany do dekodera?
Czy częstotliwość LTE jest jakąś pochodną tej częstotliwości?
Jak się zabezpieczyć przed wpływem transmisji LTE na odbiór kanałów TVN na platformie nc+?
Z pozdrowieniami
Mariusz