Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Teka IR641 - Nie działa jedno pole

DonAndress 02 Sty 2018 19:10 315 4
  • #1 02 Sty 2018 19:10
    DonAndress
    Poziom 14  

    Cześć.

    Mam płytę indukcyjną Teka IR641 od 6 lat i przez ten cały czas pracowała bez zarzutu.
    Od kilkunastu dni najpierw nie chciało się włączyć największe pole tylko pod patelnią, teraz nie włącza się ono już pod żadnym garnkiem. Słychać jedynie cykanie.
    Wcześniej przez cały ten czas płyta pracowała z dokładnie tym samym zestawem garnków/patelni. Inne pola działają bardzo dobrze, nie wyświetla się żaden błąd.

    Czy powinienem wnioskować, że to raczej wina kondensatora i/lub jakiegoś rezystora?
    Ile może kosztować naprawa?

    0 4
  • #2 17 Sty 2018 11:46
    DonAndress
    Poziom 14  

    Nikt nie potrafi podpowiedzieć od czego zacząć poszukiwania przyczyny?

    0
  • #3 17 Sty 2018 12:21
    TONI_2003
    Moderator

    DonAndress napisał:
    Nikt nie potrafi podpowiedzieć
    Spytam tak z przekory dlaczego ma to uczynić skoro właściciel tematu nie zadbał napisać co był łaskaw uczynić w tym temacie... Pomijając sam fakt, że należy przede wszystkim przeczytać to co już zostało na ten temat napisane na Elektrodzie i dopiero zakładać swój temat ustosunkowując się do znanych przypadków na forum np. :arrow: Link. :idea:

    0
  • #4 29 Sty 2018 09:28
    DonAndress
    Poziom 14  

    TONI_2003 napisał:
    Spytam tak z przekory dlaczego ma to uczynić skoro właściciel tematu nie zadbał napisać co był łaskaw uczynić w tym temacie...

    No ale co mam uczynić? Właśnie tego nie wiem.
    Podałeś link do konkretnego problemu, który, owszem, czytałem, ale u mnie nie wyskakują żadne błędy.

    0
  • #5 29 Sty 2018 11:16
    TONI_2003
    Moderator

    No popatrz tam coś w tym temacie było robione (widać tylko błąd powoduje wiedzę), a Ty za miesiąc nic nie uczyniłeś i jakimś dziwnym trafem nikt nic nie wie...

    0