Witam
Jak w temacie - mam okazję kupić nowe w walizce za 350zł. Do użytku domowego - czasami może przy jakimś projekcie częściej - ale bez szaleństw.
Początkowo myślałem o Parksaid z lidla - potrzebuję akurat i wkrętarki i jakieś piły tarczowej na baterię - też do delikatnych prac czy to w garażu, ogrodzie itp. Bateryjne dają więcej możliwości i jest pod ręką.
Dzisiaj w Obi wpadł mi ten B&D w promocji - kiedyś była to firma godna polecenia teraz trudno powiedzieć - opinie są i dobre i złe. O tym lidlowym parsaidzie to samo - jedni polecają parksida pisząc że B&D się skończył. Inni że badziew ze spożywczaka będzie i tak gorszy od byle jakiego oryginału - ale już ten B&D mało z oryginałem ma wspólnego.
Parkside C3 to koszt ok 265zł z 1 baterią 20v. Ten 2x bateria 18v za 350 - czyli praktycznie koszt 1 baterii. Biła b&d to 450 . Parkside to 300zł.
Nie do końca chodzi o koszty ale bezproblemowe użytkowanie. Gwarancja to 3 lata kontra 2 lata. Dodatkowo B&D ma udar - wiem że to nie jest udar wiertarki ale pewnie w pustakach pomaga.
Wiem że można kupić bosha niebieskiego - ale to bardziej sprzęt profesjonalny z którego ja nie będę korzystał w pełni.
Dziękuję za podpowiedzi.
Specyfikacja
bateria potrafi utrzymać ponad 80% ładunku przez ponad 90 dni stagnacji, co oznacza, iż nie trzeba jej ładować tuż przed użyciem.
Regulacja pozwala dobrać prędkość do wykonywanej pracy.
Moment obrotowy także podlega ustawieniu oferując 11 stopni nastawienia.
Funkcja udaru oznacza, iż sprzęt poradzi sobie z lżejszym betonem.
Maksymalna średnica wiercenia w drewnie i stali to kolejno 25 i 10 mm.
Antypoślizgowa, miękka rękojeść zwiększa zarówno komfort, jak i bezpieczeństwo użytkowania.
Obecność dodatkowego źródła energii w zestawie daje Ci pewność, że możesz majsterkować bez zbędnej przerwy.
Zestaw opakowano w estetyczną walizkę, ułatwiającą transport i przechowywanie.
Ilość biegów 2
Bieg w prawo/w lewo tak
Napięcie akumulatora (V) 18
Pojemność akumulatora (mAh) 1500
Maksymalny moment obrotowy miękki/twardy (Nm) 17/38
Ustawienia momentu obrotowego 11
Prędkość obrotowa bez obciążenia (obr./min.) 0-400/0-1350
Rodzaj akumulatora Lithium-Ion
Średnica wiercenia w stali (mm) 10
Średnica wiercenia w drewnie (mm) 25
Dostarczone wyposażenie: Plastikowa walizka, Baterie x 2
Jak w temacie - mam okazję kupić nowe w walizce za 350zł. Do użytku domowego - czasami może przy jakimś projekcie częściej - ale bez szaleństw.
Początkowo myślałem o Parksaid z lidla - potrzebuję akurat i wkrętarki i jakieś piły tarczowej na baterię - też do delikatnych prac czy to w garażu, ogrodzie itp. Bateryjne dają więcej możliwości i jest pod ręką.
Dzisiaj w Obi wpadł mi ten B&D w promocji - kiedyś była to firma godna polecenia teraz trudno powiedzieć - opinie są i dobre i złe. O tym lidlowym parsaidzie to samo - jedni polecają parksida pisząc że B&D się skończył. Inni że badziew ze spożywczaka będzie i tak gorszy od byle jakiego oryginału - ale już ten B&D mało z oryginałem ma wspólnego.
Parkside C3 to koszt ok 265zł z 1 baterią 20v. Ten 2x bateria 18v za 350 - czyli praktycznie koszt 1 baterii. Biła b&d to 450 . Parkside to 300zł.
Nie do końca chodzi o koszty ale bezproblemowe użytkowanie. Gwarancja to 3 lata kontra 2 lata. Dodatkowo B&D ma udar - wiem że to nie jest udar wiertarki ale pewnie w pustakach pomaga.
Wiem że można kupić bosha niebieskiego - ale to bardziej sprzęt profesjonalny z którego ja nie będę korzystał w pełni.
Dziękuję za podpowiedzi.
Specyfikacja
bateria potrafi utrzymać ponad 80% ładunku przez ponad 90 dni stagnacji, co oznacza, iż nie trzeba jej ładować tuż przed użyciem.
Regulacja pozwala dobrać prędkość do wykonywanej pracy.
Moment obrotowy także podlega ustawieniu oferując 11 stopni nastawienia.
Funkcja udaru oznacza, iż sprzęt poradzi sobie z lżejszym betonem.
Maksymalna średnica wiercenia w drewnie i stali to kolejno 25 i 10 mm.
Antypoślizgowa, miękka rękojeść zwiększa zarówno komfort, jak i bezpieczeństwo użytkowania.
Obecność dodatkowego źródła energii w zestawie daje Ci pewność, że możesz majsterkować bez zbędnej przerwy.
Zestaw opakowano w estetyczną walizkę, ułatwiającą transport i przechowywanie.
Ilość biegów 2
Bieg w prawo/w lewo tak
Napięcie akumulatora (V) 18
Pojemność akumulatora (mAh) 1500
Maksymalny moment obrotowy miękki/twardy (Nm) 17/38
Ustawienia momentu obrotowego 11
Prędkość obrotowa bez obciążenia (obr./min.) 0-400/0-1350
Rodzaj akumulatora Lithium-Ion
Średnica wiercenia w stali (mm) 10
Średnica wiercenia w drewnie (mm) 25
Dostarczone wyposażenie: Plastikowa walizka, Baterie x 2