Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sherwood AD266R - po włączeniu słychać buczenie

4pancerni 03 Jan 2018 22:50 546 3
  • #1
    4pancerni
    Level 2  
    Witam wszystkich serdecznie,
    bardzo często przeglądam forum szukając wskazówek. Zazwyczaj wszystko znajduje, odnośnie gramofonów, kolumn oraz magnetofonów szpulowych. Staram się w miarę możliwości nie zaśmiecać, ale... pewnego pięknego dnia próbowałem włączyć wzmacniacz Sherwood AD266R. Na początku włączał się - podświetlał, po czym wyłączał. Po odłączeniu od sieci i ponownym włączeniu zaczął wydawać dziwne dźwięki po podłączeniu do zasilania. Nic ten dźwięk nie mówi, nie wiem co to może być za problem. Załączam filmik. Dodam, że przy włączeniu do sieci, zaczyna 'buczeć' a jak nacisnę przycisk włączania - czarny przycisk po lewej stronie, cypcyć - przestaje 'buczeć'
    Prosiłbym o jakąś radę, sugestię.
    Pozdrawiam.
  • #2
    Przjaciel
    Level 10  
    Link który podałeś nie działa poprawnie.
  • #3
    4pancerni
    Level 2  
    Przepraszam za późną odpowiedź. Przyznam się, że nie mogłem dodać filmiku. Dlatego www. Jest usunięte. Jedyna możliwość to wklejenie go do paska przeglądarki. :/
  • #4
    398216 Usunięty
    Level 43  
    W pierwszej kolejności sprawdziłbym czy nie ma zimnych lutów. Rozebrać, i w okolicach nagrzewających się elementów (stabilizatory, tranzystory, diody) sprawdzić i ewentualnie poprawić świeżą cyną z kalafonią.