Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kalibracja Amplituner Onkyo tx-nr 636 i głośniki Jamo 628.

Niemamneta 04 Sty 2018 18:28 648 1
  • #1 04 Sty 2018 18:28
    Niemamneta
    Poziom 1  

    Witam mam problem z kalibracją głośników Jamo 628 podczas kalibracji w amplitunerze Onkyo 636 wyskakuje mi błąd frontowego lewego głośnika i nie mogę wogole przeprowadzić kalibracji nie jest to wina kabli, podłączenia ,wszystko działało tylko wcześniej miałem podłączone je w biampingu i podczas ustawień miałem wrażenie że bass subwoofera nie działał równomiernie z głośnikami frontowymi poprostu bass nie był spójny dodam że kalibracji robiłem dużo i jak zmieniłem ustawienia nic się nie działo zawsze kalibracja zakończona powodzeniem ,próbowałem nawet przywrócić ustawienia fabryczne i to samo error detect speaker front left no, a paradoks jest taki że głośnik działa tzn. ten dźwięk kalibracyjny słychać w nim i bez kalibracji wszystkie działają ,podłączyłem ponownie kable tak jak były i nic. Nie mam pojecia co już wymyśleć może mikrofon uszkodzony tylko to mi przychodzi na myśl.

    0 1
  • #2 09 Sty 2018 08:17
    spoko99
    Poziom 10  

    Witam,
    1. podepnij ten głośnik ( lewy ) na którym pojawia się błąd pod drugi kanał czyli prawy, jeśli efektem będzie błąd na lewym kanale to wiadomo kolumna ok,
    2. Najlepiej robić kalibrację ręcznie, bez użycia mikrofonu kalibracyjnego, ponieważ mikrofon w tej klasy amplitunerach jest mało precyzyjny i częściej wprowadza w błąd niż pomaga, ( oczywiście nie jest to regułą ).

    0