Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kiano core 10,1 quad - Brak softu

RAFI462 04 Sty 2018 19:09 630 25
  • #1 04 Sty 2018 19:09
    RAFI462
    Poziom 10  

    Witam. Chcę kupić kiano jak w temacie. model identyczny z wyglądu jak manta 1004 którą mam podpiętą pod hdmi z KODI Media Center gdyż jest problem z dotykiem. Ostatnio znalazłem na znanym serwisie na O używanego kiano jak w temacie który ponoć miał Cyana wrzuconego z racji wadliwego softu tylko niestety po jakimś czasie i cyjan się wysypał i właściciel próbował na własną rękę coś stworzyć jednak nie przyniosło to efektu (bootloop na ekranie startowym Android - czyli coś tam działać powinno - np. dlm ). Chciałem więc znaleźć soft do kiano żeby odrazu po przybyciu kuriera móc odratować tableta i oddać dziecku do oglądania bajek. Jednak okazuje się że nie mogę znaleźć softu do tego kiano. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
    Tak wygląda tablet: https://www.emag.pl/tablet-kiano-quad-core-10-1-16gb-pl-843468-kianocore10quad/pd/DWKVPMBBM/

    0 25
  • #2 10 Sty 2018 11:39
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Jak przyjdzie tablet rozebrać go i podać oznaczenie płyty.

    0
  • #3 12 Sty 2018 19:56
    RAFI462
    Poziom 10  

    Witam. Na prośbę wysyłam zdjęcia płyty głównej (nie znalazłem innego oznaczenia na PCB. Udało mi się też zmusić komputer do wykrycia urządzenia (przyciskami głośności). Niestety nie mogłem wejść w TWRP co zawsze przy cyjanie miałem coś mi tu ten boot screen nie pasuje ale nie znam się na tyle dobrze żeby cokolwiek stwierdzić. Ten tablet wygląda bardzo podobnie do Manty 10 cali przypuszczam, że tylko w chinach logo zmienili. [proszę o poprawienie posta jeżeli będzie potrzeba, ponieważ nie wiem jak doprowadzić go do ładu a znaczniki html/css niestety tu nie działają - więc z góry sorry]
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu).

    0
  • #4 12 Sty 2018 20:17
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Musisz go bardziej rozebrać bo nie widać oznaczeń płyty.

    0
  • #5 12 Sty 2018 20:40
    RAFI462
    Poziom 10  

    A to nie jest ten numer co wysłałem

    0
  • #6 12 Sty 2018 21:05
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Jak przeglądałem temat to tego ostatniego zdjęcia nie było.
    Niestety nic nie udało mi się znaleźć pozostaje kontakt z supportem.

    0
  • #7 12 Sty 2018 22:09
    RAFI462
    Poziom 10  

    Znalazłem jeszcze coś takiego.

    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    0
  • #8 12 Sty 2018 23:05
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Słabo widać całość, możesz przepisać to co na płytce?

    0
  • #9 12 Sty 2018 23:27
    RAFI462
    Poziom 10  

    na górze pisze to samo co z drugiej strony
    a potem boldem
    SH6 94V-0
    E248779

    Dodano po 7 [minuty]:

    https://www.spemall.com/Ployer-momo-9-Star-9-...ablet-PC-with-All-Winner-A13-processor_g.html
    Znalazłem coś takiego -jest jakaś poszlaka logo z tego tableta się zgadza
    ogólnie soft wgrywa się phoenixem i znalazłem softa do tableta o takich samych parametrach tylko na dev-host i nie moge pobrać

    Dodano po 10 [minuty]:

    podejrzewam że soft był stąd
    http://www.slatedroid.com/topic/97866-custom-...inner-a31-by-christiantroy-update-2014-04-19/
    A do twrp można się dostać przez konsole i busyboxa (o ile twrp jeszcze tu jest) tylko pytanie jak się tam dostać nie wiem czy adb daje taką możliwość, prawdopodobnie ta kombinacja gdzie wykryło mi tablet na pc obsługuje właśnie adb jak może znajdę sterownik tylko kolejne pytanie co mi da adb jak bussy box działa w środowisku android/linux a tu niestety system się nie odpala

    0
  • #11 13 Sty 2018 13:44
    RAFI462
    Poziom 10  

    Niestety nie udało mi się wgrać przesłanego softu ale mam jakąś nowość. Wgrałem soft od tabletu ONDA 971 retina i odziwo ruszył wykrywa mi pamięć zewnętrzną, adb interface i inne rzeczy przez USB jednak wyświetlacz tylko mruga na biało bo jest inny soft,

    0
  • #12 13 Sty 2018 14:16
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Czym próbowałeś wgrywać? Sprawdzałeś drugi link?

    0
  • #13 13 Sty 2018 15:02
    RAFI462
    Poziom 10  

    Phoenix suite jest od A31

    0
  • #15 13 Sty 2018 21:51
    RAFI462
    Poziom 10  

    Sprawdziłem wszystkie linki nawet te co z góry nie pasowały (A13 ) i niestety tylko po wybraniu pliku onda program wywala pytanie czy sformatować urządzenie. przy pozostałych brak reakcji. Gdzieś czytałem że tutaj wchodzi soft Player momo 20 tylko niestety nie mogę znaleźć softu

    0
  • #16 13 Sty 2018 22:39
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Możesz wgrać firmware za pomocą karty SD przygotowanej przez program PhoenixCard Tool.

    0
  • #17 14 Sty 2018 22:22
    RAFI462
    Poziom 10  

    Przypadkiem znalazłem soft od player momo 20s i jest progress może sterownik ekranu nie teges ale chociaż przypomina to androida,może uda się wgrać twrp. Dotyk działa częściowo.
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    Dodano po 16 [godziny] 53 [minuty]:

    Udało mi się go z rootować na tym systemie jednaj nie mam pojęcia jak wgrać cwm recovery instrukcja od kiano core 9,7 nie działa a nie wiem też jak wejść w fastboot co by załatwiło sprawę

    Dodano po 1 [minuty]:

    Można wejść w recowery ale to standardowe androida

    Dodano po 6 [godziny] 32 [minuty]:

    Udało się zainstalowac recovery i cyanogenmod10,2 z paczką compatibility zip jednak niewiem dlaczego po instalacji tablet chodzi normalnie. gdy go wyłączę i chce włączyć to się ładuje i ładuje i załadować się nie może. Soft od momo20 chodzi normalnie poza dziwnymi kolorami można włączyć wyłączyć wszystko działa, a w cyanie do czasu wyłączenia tableta.
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    0
  • #18 14 Sty 2018 22:46
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Zrób hard reset po instalacji cyanogenmod.

    0
  • #19 14 Sty 2018 23:34
    RAFI462
    Poziom 10  

    Po instalacji zrobiłem wipe userdata/factory reset w CWM.
    Pobawiłem się chwile tabletem i go testowo wyłączyłem niestety efekt taki sam ... kręci się i kręci.
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    0
  • #20 15 Sty 2018 00:12
    gradek83
    Poziom 35  

    Odklej tą szarą naklejkę i zrób zdjęcie tak dla pewności i potomnych aby było wiadomo co tam za chipset siedzi.

    Masz tu listę mniej więcej parametr owo takie same tablety i szukaj firmware do nich może trafisz.

    ICOO Icou10GT
    Ampe A10 Ultimate
    ONDA V712 Quad Core
    MODECOM FREETAB 1004 IPS X4

    0
  • #21 15 Sty 2018 00:32
    RAFI462
    Poziom 10  

    Ogólnie to sądzę że jak bym miał jakąś wiedzę na temat te pliku compatibility. Zip to dało by się przystosować ten soft od momo 20. Jeszcze też znalazłem soft android 4.2.2 pod Phoenix a który był polecany na forum ale linki wygasły. A chipset jaki tam siedzi to mogę sprawdzić CPU z ale jestem na 99,9 % pewien że to Allwinner a31 ponieważ I momo i ten drugi tablet od którego soft chodzi tylko jest problem ze sterownikami lcd jest właśnie na Allwinner A31

    Dodano po 52 [sekundy]:

    Chyba że cpuz może błędnie wskazywać

    0
  • #22 15 Sty 2018 22:06
    RAFI462
    Poziom 10  

    Firmware Modecom - niestety problem z kolorami dotyk nie działa
    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    Onda V712 - działa bardzo dobrze ale niestety dotyk jest w odbiciu lustrzanym w pionie jak dotykam przycisku głośniej to wychwytuje przycisk ciszej itp (jak by dało rade w jakimś pliku zmienić zachowanie dotyku to bym z chęcią zmienił żeby nie szukać innych )

    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    Kiano core 10,1 quad - Brak softu

    Szukam dalej niestety do icou nie moge znaleźć firmware ale na liście z google może coś będzie pasować

    0
  • #23 15 Sty 2018 22:28
    gradek83
    Poziom 35  

    A przy którejś z wersji jakie już wgrywałeś działał ci poprawnie dotyk ?
    To recovery i cyanogenmod10,2 co tam wgrywałeś to oryginalne od tego tabletu ? jak tak to podeślij link do tego bacupa może coś uda mi się zrobić.

    0
  • #25 15 Sty 2018 23:15
    gradek83
    Poziom 35  

    A po wgraniu Onda V712 próbowałeś wgrać jb_4.3-kiano-quad-core-101-nandj-compatibility.zip

    0
  • #26 16 Sty 2018 00:19
    RAFI462
    Poziom 10  

    Mogę spróbować tylko muszę najpierw TWRP zainstalować przez terminal bo soft onda szedł po Phoenixie. Ogólnie jak wgrałem compatibilityzip z cm 10,2 do 11 to niestety nie wstał tylko się ładował w kółko.

    Niestety tu także mamy podobną sytuację - także mamy bootloopa.

    Prawdopodobnie compatibility zip jest przypisany do danej wersji androida i z inną nie ruszy

    A czy niema gdzieś w ktorymś pliku obsługującym dotyk jakiegoś skryptu w którym zmiana wartości przyniosła by oczekiwany efekt. Może zbyt dużo wymagam ale przydało by się to w wielu przypadkach tabletów i smartfonów typu noname
    Dodano po 3 [minuty]:
    Spróbuję jeszcze tego http://forum.android.com.pl/topic/144828-android-42-od-momo-20-dla-core-101-quad/

    w końcu wersja androida się zgadza
    Dodano po 33 [minuty]:
    Działa dotyk po wykorzystaniu skryptu. Kamera nie działa i ekran się obraca do gory nogami przy ustawieniu pionowym ale akurat nie jest mi to potrzebne.

    Dziękuję za pomoc

    0