Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iphone 7 - Uszkodzony touch id/przycisk home

Zohann92 05 Jan 2018 15:24 23604 7
    Zohann92
    Level 7  
    Cześć
    Rozbiłem przycisk touch id w ip7 i zastanawiam się czy ktoś radzi sobie z ich naprawą. W autoryzowanym serwisie twierdzą, że trzeba wymienic cały przedni panel i wołają 759zł. Ciekawi mnie również temat naprawy wymiany U10 chociaż mi to nie pomoże to jestem ciekaw czy ktos sobie z tym radzi. Widziałem, że espares ma juz w ofercie kostkę do naprawy touch id ktoś próbował?
    RafalB

Level 28  
    Tak robię takie rzeczy, układy sciągam jednak bezpośrednio od Chinczyków, nie wiem co espares ma w ofercie ;)

Co dokładnie stalo się z Twoim Touchid trudno powiedzieć, trzeba by to zobaczyć bo może się okazać że koszt w autoryzowanym punkcie nie będzie taki straszny ;)
    KRY5PIN
    Level 37  
    Ile jesteś w stanie maxymalnie przeznaczyć na naprawę??
    Zohann92
    Level 7  
    Mój touch id został dziubnięty kluczem i ukruszyl sie w rogu przez co nie działa. Więc jak wygląda sprawa z naprawą touch id bo naczytałem się troche przestróg, żeby nie oddawać do naprawy do lokalnych serwisów bo tylko sie pogorszy sprawę ale jestem zdania, że polak potrafi. Maksymalnie mogę wydać 400zł na naprawę
    Zohann92
    Level 7  
    Trochę poszukałem w google i okazuje się, że są serwisy które oferuja wymiane za ok 300zł (w jednym widnieje dopisek ze przycisk home bedzie dzialal ale touch id nie) więc troche mnie to zastanawia można wymienić to poserwisowo czy nie? Jeden z przedstawicieli pewnej firmy zapewniał mnie, że wymieniali juz przycisk w 7 i wszystko bylo ok. Trochę dziwna spraw jak dla mnie . Po weekendzie udam sie do autoryzowanego serwisu i zobaczę co mi powiedzą
    RafalB

Level 28  
    Niestety ale te serwisiki pierniczą 3 po 3 :) W modelach ip7/7plus/8/8plus nie da się wymienić TouchID z zachowaniem funkcji HomeButton.
    Po wymianie na zamiennik lub oryginał od innego iphone, załączy się Assistive Touch, a przyciśk będzie tylko atrapą.
    Jedynie przy autoryzacji jest możliwe parowanie lub wymiana gwarancyjna całego iPhone.
    Szkoda Twojego czasu na drążenie tematu.
    Zohann92
    Level 7  
    Tak właśnie myslałem ale wolałem zapytac, bo na zagranicznych forach wszędzie mowią, że nie da rady wymienic. Dzieki za pomoc !