Chciałem podzielić się pomysłem na zintegrowany układ pomiarowo-zasilający. Ze względu na brak czasu, konstrukcja nie jest skończona i do 22 stycznia pewnie nie zdążę, ale już jest przydatna.
Wewnątrz znajduje się zasilacz impulsowy 12V,9V,5V, regulowany (z napięć stałych korzystają pozostałe układy, ale są też wyprowadzone na zewnątrz. Całość oparta o zasilacz 5A. Zasilacz symetryczny +15, -15V, z możliwością przełączenia na regulowane. Wzmacniacz - wykrywacz sygnału z głośnikiem, prosty generator 800Hz, tester podzespołów, oparty o Atmega, generator dowolnych przebiegów, impulsów itd. oparty o zakupioną na Allegro nawigację z uszkodzonym GPS (5zł). Wystarczy na karcie SD kompem ponagrywać przebiegi o dowolnym kształcie i częstotliwości i mamy tani super generator funkcyjny. Myślę, że można podłączyć wiele innych urządzeń i nie przejmować się wymianą baterii zawsze wtedy, gdy są potrzebne. Całość jest bardzo lekka bez dużych transformatorów, co ma znaczenie przy naprawach "zewnętrznych".
Fajne!