Krzysztof Kamienski wrote:użyc tylko i wyłącznie denaturatu
No właśnie - a czemu, bez uciekania się do googli?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKrzysztof Kamienski wrote:użyc tylko i wyłącznie denaturatu
Krzysztof Kamienski wrote:Przede wszystkim miesza się bez ograniczeń z glikolowymi płynami hamulcowymi i nie powoduje korozji.@robokop Bo jest neutralny w stosunku do elementow gumowych
Kraniec_Internetów wrote:są posady robione na bazie pyłu diamentowego, np. IC Diamond.
cooltygrysek wrote:biorę prezerwatywę napełniam wodą, wciskam w falowód i tłumik gotowy...
cooltygrysek wrote:cooltygrysek wrote:biorę prezerwatywę napełniam wodą, wciskam w falowód i tłumik gotowy...
Ciekawe czy to się nie zagotuje bo będzie katastrofa i suszenie falowodu. Swoją drogą w falowodach z tego co pamiętam jest próżnia ??
cooltygrysek wrote:Swoją drogą w falowodach z tego co pamiętam jest próżnia
Kraniec_Internetów wrote:
A nie widzisz, że wypowiedź @cooltygrysek to pytanie?
Xaveri wrote:Ciekawe jak by sobie poradził antyzapieczeniowy smar miedziowy?
robokop wrote:A nie widzisz że to pytanie podważające poprzednią wypowiedź?
robokop wrote:A nic nie zastąpi idealnie płaskich powierzchni metalu, stykających się bezpośrednio ze sobą, bez żadnych pośredników.
krakarak wrote:46 postów o niczym... Tak trzymać a poziom Elektrody wzbije się ponad Everest...
klamocik wrote:To wyciągnąłeś Kolego błędne wnioski. Zdecydowanie lepszą przewodność cieplną ma np. dyspersja płatkowego pyłu aluminiowego w oleju silikonowym niż sam olej silikonowy. Chyba, że faktycznie masz do czynienia z płaszczyznami obrobionymi z dokładnością do dziesiątek nanometrów, co często się nie zdarza.A ja od dawna mówiłem że najlepsza pasta to olej silnikowy, nie przewodzi nie wysycha i pasta się w nim rozpuszcza to znaczy że tylko pogarsza przewodnictwo ze względu na wymiary cząstek.
bubu1769 wrote:Nawet przy powierzchniach zrobionych na lustro jakiś pośrednik powinien być zastosowany bo uzyskanie idealnej powierzchni jest raczej niemożliwe, wtedy właśnie ziarnistość ma najwięcej do gadania żeby czynnik wypełnił mikro szczeliny między elementami ale jednocześnie ich od siebie nie odpychał.
bubu1769 wrote:Właśnie o to mi chodziło, substancja która wypełni micro-luki między powierzchniami a jednocześnie ich od siebie nie oddzieli.
robokop wrote:Po raz kolejny, jako że już kiedyś byłeś uprzejmy głosić podobne rewelacje - widziałeś kiedy/wiesz w ogóle co to jest falowód?
robokop wrote:A nic nie zastąpi idealnie płaskich powierzchni metalu, stykających się bezpośrednio ze sobą, bez żadnych pośredników.
bestboy21 wrote:olej ma tendencje do pełzania
Kraniec_Internetów wrote:Jak pod tym względem wypada ciekły metal? Np Coollaboratory Liquid Pro?
cooltygrysek wrote:Nie moderator, tylko użytkownik. Jakieś uprzedzenia, co do funkcji? Bycie moderatorem, nie ogranicza w żaden sposób możliwości dyskusji.I tak to jest właśnie gdy moderator samochodowy wypowiada się w nie swoim dziale jak przypuszczam.
cooltygrysek wrote:Wyobraź sobie że ja tez ich trochę widziałem - włącznie z instalacjami sterowania rakiet wojskowych. Pokaż mi proszę taki z próżnią - ewentualnie napisz w jakim konkretnie urządzeniu radiowym był zastosowany, to sam sobie znajdę?w niektórych dużej mocy owszem jest próżnia
cooltygrysek wrote:A w jaki sposób rozwiązuje to zastosowanie pyłu diamentowego?Ciekawa teoria a jeszcze ciekawsze jest to jak kolega rozwiąże problem tlenków oraz nieregularnej deformacji termicznej metalu
cooltygrysek wrote:Z pyłem diamentowym ze szlifierni diamentów problemu z ziarnistością nie ma bo to dosłownie pyłek