Cześć Koledzy,
Chciałbym mieć potwierdzenie otwarcia samochodu z fabrycznego pilota.
Teraz (fabrycznie) jak zamknę z pilota to kierunki mrugną.
Jednak jak otworzę to już nic nie mruga.
Chciałbym wykorzystać krańcówkę z siłownika zamka czyli mam dwie stałe masy w zależności od jej pozycji. Na jednym kabelku masa przy zamknięciu i na innym kabelku masa przy otwarciu.
W sumie chcę dodać jakiś układzik na samo otwieranie żeby potwierdzało mi np. trzema mignięciami kierunków.
Na ten układ podane jest na stałe +12 a w chwili otwarcia pojawia się też na układzie masa. To akurat wykonam.
Coś wzbudza przekaźnik trzykrotnie i odpuszcza. Z przekaźnika podam +12 na kierunki. Odseparuję diodami żeby lewa strona nie widziała się z prawą.
Tak to widzę
Tylko co mogę zastosować żeby spełniło ww działanie ?
Nie mam alarmu i nie potrzebuję.
Pomożecie ?
Chciałbym mieć potwierdzenie otwarcia samochodu z fabrycznego pilota.
Teraz (fabrycznie) jak zamknę z pilota to kierunki mrugną.
Jednak jak otworzę to już nic nie mruga.
Chciałbym wykorzystać krańcówkę z siłownika zamka czyli mam dwie stałe masy w zależności od jej pozycji. Na jednym kabelku masa przy zamknięciu i na innym kabelku masa przy otwarciu.
W sumie chcę dodać jakiś układzik na samo otwieranie żeby potwierdzało mi np. trzema mignięciami kierunków.
Na ten układ podane jest na stałe +12 a w chwili otwarcia pojawia się też na układzie masa. To akurat wykonam.
Coś wzbudza przekaźnik trzykrotnie i odpuszcza. Z przekaźnika podam +12 na kierunki. Odseparuję diodami żeby lewa strona nie widziała się z prawą.
Tak to widzę

Tylko co mogę zastosować żeby spełniło ww działanie ?
Nie mam alarmu i nie potrzebuję.
Pomożecie ?