Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereforeverforyou20 wrote:Ciekawostka:
Gdy odłącze czujnik temperatury w obudowie termostatu silnik działa bardzo dobrze, nic nie szarpie oraz ma moc.
robokop wrote:Sterownik przechodzi w tryb pracy awaryjnej, przyjmując wartość zastępczą CTS bodaj 20 stopni C. Przestaje brać poprawkę na wskazania czujników MAP i O2, a pracuje tylko na podstawie sygnałów czujnika wału i potencjometru przepustnicy - to tak z grubsza. Jedzie, tylko kopci i pali....
grzegorzbuczylo wrote:Nie wydaje mi się.Typowy objaw w grupie vaga. Czujnik temperatury silnika do wymiany. Po nagrzaniu głupoty pokazuje a blędu nie ma i dlatego nie przyjmuje wartosci zastępcze
Megawe wrote:Jesteś w błędzie. Żeby mieszanka była palna, jest wzbogacana - tak samo na zimnym silniku, jak i przy np. przyspieszaniu, czy właśnie w trybie awaryjnym - w systemach z katalizatorem właśnie dla uniknięcia wypadania zapłonów i niszczenia go. Tak popatrzyłem i to jest kolejny wątek autora na temat tego samego problemu który ciągnie się co najmniej od jesieni ubr. Możliwości jest kilka - nie podoba mi się wartość podciśnienia na biegu jałowym, ale w którymś wątku stwierdzono że wszystkie tak mają. Podobnie z wartością obciążenia silnika. Tak czy inaczej, zająłbym się właśnie czujnikiem MAP i 1-ą sondą, tą nad katalizatorem.tu jesteś w błędzie, cewka za każdym razem będzie dawać iskrę a jedna mieszanka będzie się od niej zapalać a mieszanka o innym składzie już nie. Najgorzej palna mieszanka powstaje podczas przyśpieszania.
foreverforyou20 wrote:Podobno na niskich i wysokich obrotach wyniki idealne.
foreverforyou20 wrote:Zapisałby się błąd w sterowniku.Czy możliwa jest awaria czujnika położenia wału korbowego?