Witam serdecznie. Mam problem z w. wymienionym samochodem, otóż światła mijania zapalają się z opóźnieniem w stosunku do włączenia ich pokrętłem na manetce. Usterka pogłębia się, to znaczy czas oczekiwania na ich zaświecenie staje się coraz dłuższy (obecnie kilka s). Jak już zaświecą to działają normalnie, bez przerywania, do zgaszenia. Postojówki startują natychmiast, długie też (można je z sukcesem włączyć na pozycji włączonych świateł mijania, nawet gdy te jeszcze nie świecą).
Prośba o schemat i podpowiedź gdzie mam szukać najpierw (auto potrzebne na codzień a mnie nie ma na miejscu, z mechanikami to różnie niestety teraz). Pierwszym podejrzanym wydaje mi się przekaźnik, ale nawet nie mam pewności czy tam światłami nie steruje jakiś moduł elektroniczny - mam nadzieję że nie.
Prośba o schemat i podpowiedź gdzie mam szukać najpierw (auto potrzebne na codzień a mnie nie ma na miejscu, z mechanikami to różnie niestety teraz). Pierwszym podejrzanym wydaje mi się przekaźnik, ale nawet nie mam pewności czy tam światłami nie steruje jakiś moduł elektroniczny - mam nadzieję że nie.