A ja kupuje aliexpres standart shiping.
wtedy idzie na Komorniki i kurier przynosi do domu.
<...>
wole zapłacić i mam do miesiąca.
Jeśli Aliexpress Standard Shipping, to teraz wybieram dostawę do paczkomatu.
Jak Koledzy wcześniej w topicu pisali, dostawa w circa 2 tygodnie. Fakt faktem, że w ten sposób zamawiałem dopiero 2 razy, ale zadziałało w 100%
Chyba niekoniecznie. Akurat w moich zakupach wynosiła około 2$, co subiektywnie uznałem do przyjęcia oraz odpowiednik ok. 10zł, które zwykle trzeba zapłacić przy zakupach w kraju z dostawą do paczkomatu. Ale też widziałem w niektórych ofertach Ali Standard Shipping za darmo, chociaż niewykluczone, że wówczas cena przedmiotu była odpowiednio wyższa Może na temat cen i w ogóle dostaw do paczkomatów niech się wypowiedzą Koledzy, którzy mają w tym większe doświadczenie.
Moim zdaniem uwzględniając szybkość oraz wygodę dostawy czasem warto dorzucić te 2$. Aczkolwiek czytając kiedyś komentarze pod jakimś poradnikiem o zamawianiu do paczkomatu, ponoć czasem zdarza(ło?) się, że wskutek jakichś przekłamań przesyłka trafiała do PP zamiast Inpostu i listonosz szedł z paczką na adres paczkomatu Ile w tym prawdy nie wiem, może teraz takie błędy są rzadkością.
Self-pickup delivery jest jako opcja wyboru przy finalizacji koszyka, jeśli wybraliśmy wcześniej standard shipping. Jeśli mamy więcej artykułów, od jednego dostawcy, to wszystkie muszą mieć wybrany ali standard shipping, aby self-pickup był dostępny. Cena zostaje bez zmian vs dostawy pod adres. Jednak zauważyłem że self-pickup nie jest dostępny przy wartości zakupu gdzieś w okolicy > $25.
Stanley_P wrote:
ponoć czasem zdarza(ło?) się, że wskutek jakichś przekłamań przesyłka trafiała do PP zamiast Inpostu
przecież paczka ma już nadaną etykietę inpostu, barcode inpostu. Chyba poczta nie przyjmie przesyłki którą "opłacono" innemu przewoźnikowi?
Chyba znalazłem ten poradnik. Z komentarzy wygląda na to, że w takich przypadkach wina leżała po stronie majfrenda, który zmieniał sposób dostawy.
Zmienał sposób, a adres już nie Wygląda na to że trzeba pilnować na każdym kroku...
Między paczkomatem a Pocztą na adres, widać od razu różnicę w tracking nr. Pocztowe są 0045...., paczkomaty 6533...
Więc jeśli zamawiamy na self-pickup, a pojawi się na trackingu 0045, to możliwe kłopoty.
Piszecie od dwóch stron o wysyłkach! A temat jest o tym co można ciekawego kupić na AE. Może by tak wrócić do tematu?
Jak chcecie sobie gadać o problemach z przesyłkami to jest inny temat.
Widział ktoś na Ali nasadki do grzechotkę 1/2" do gwintowników? Szukałem i jakoś nie mogę znaleźć.
Chodzi o coś podobnego do tego marki KingTony lub Wurth gdzie oprócz kwadratu jest sześciokąt na klucz.
Mogę polecić taki oto wyciskacz do strzykawek 10 cm³.
Jest to przyjemny kawałek aluminium, nie jakiś plastikowy bubel...
Niby można używać zwykłego tłoczka od strzykawki lekarskiej, ale ten oto gadżet ma końcówkę popychacza tak wyprofilowaną, że pasuje do tłoczków które są w strzykawkach z topnikami, klejami, pastami lutowniczymi itp. Ma ruchomy pierścień, który stabilizuje tłoczek żeby nie kiwał się na boki.
Rozglądałem się za zasilaczem warsztatowym, kolega namówił mnie na Ridena 6012W. Zamawiany z Banggood, komplet, czyli panel, obudowa i zasilacz 800W, zmieściłem się w 500 zł. W Gotroniku musiałbym tyle dać za sam panel. Jak na razie jestem zadowolony.
Jeżeli taki zakres napieć jest Ci potrzebny , to wybór OK . Ja za 1/4 tej ceny kupiłem zasilkę 30 V/10 A . Nie potrzebuję wiekszego napięcia , najczęściej 3-15 V używam.
Trzeba unowocześnić samochód troszkę, kamerę z aliexpress na tylnym zderzaku już mam ale ciężko ocenić odległość na podstawie obrazu (kamera zdaje się przybliżać zbyt mocno), także przydadzą się czujniki.
Jak dostanę to zobaczymy jak się będzie sprawować w praktyce.
Kamera cofania z monitorkiem kosztowała mnie te około 100zł, a teraz do tego czujniki i powinien być komplet ułatwiający parkowanie tym autem.
@pawelr98 Znajomy miał kiedyś w navarze po poprzednim właścicielu chwile jeszcze działało potem przestało i zaczęło głupieć. Niestety musiało zostać bo dziury w zderzaku powiercone.
Ten Anneg jest fajny ale musi miec 2 baterie AAA dobrej jakosci bo ssie baterie. Ma podswietkanie i jakis przekaznik w srodku. Juz mysle jak go przerobic na 2 ogniwa 18650 z ładowarką.