Witam, mam problem, sub po podłączeniu do sieci buczy, a dokładnie transformator, nie ma znaczenia czy kabel rca jest wpięty czy nie, na sucho włączam do sieci i słychac buczenie transformatora ( wiem ze to transformator buczy bo rozkręcałem i szukałem źródła ), mam dwa identyczzne i w drugim jest ledwo słyszalne to buczenie ( trzeba z bliska słuchać by usłyszeć czyli działa prwidłowo ) natomiast w pierwszym jest to słyszalne z daleka.
Ogólnie wszystko działa tak jak należy oba grają prawidłowo. Dodam tylko że woofery mają kilka lat więc nie wiem czy może mieć coś wsólnego z tym wyschnięty elektrolit w kondensatorach o czym wyczytałem w innych tematach.
Czy da się jakoś wyeliminować to buczenie czy to jednak kwalifikuje się do jakiejś naprawy ( jaka może być przyczyna )?
Dzięki i pozdrawiam.
Ogólnie wszystko działa tak jak należy oba grają prawidłowo. Dodam tylko że woofery mają kilka lat więc nie wiem czy może mieć coś wsólnego z tym wyschnięty elektrolit w kondensatorach o czym wyczytałem w innych tematach.
Czy da się jakoś wyeliminować to buczenie czy to jednak kwalifikuje się do jakiejś naprawy ( jaka może być przyczyna )?
Dzięki i pozdrawiam.