Mam kluczyk uszkodzony do berlingo I.
Coś takiego:
Grot jest poluzowany i jest problem z otwieraniem drzwi. Nie ma zamka na pilot. W kluczyku jest immobilaiser.
1. Jak naprawić kluczyk?
2. Czy można zrobić zamek sterowany na pilot? Dokupić jakiś układ?
Pozdrawiam
Stary kluczyk ma immobilaiser. Muszę go wyciągnąć ze starej obudowy i włożyć do nowej? Jakaś płytka z elektroniką?
Potem pójść do ślusarza z takim kluczem gotowym i ze starym aby on odpowiednio dorobił klucz. Ale jak przerzucić tą elektronikę? Dobrze to widzę czy to jakaś specjalna procedura.
U mnie jest centralny z siłownikami. Tylko działa on na przekręcenie kluczykiem. Miganie świateł awaryjnych przy otwarciu i przy zamknięciu jest mi nie potrzebne, chyba, że to nie jest trudne i wystarczy jakiś przekaźnik i podpiąć się do wył. świateł awaryjnych.
Idziesz z tym kluczykiem do gościa który zajmuje się dorabianiem kluczy do aut i on ci dorobi zapasowy klucz zczyta dane ze starego kluczyka i zaprogramuje te dane w nowym z tego nie będziesz musiał nic wyciągać .
Jak masz kluczyk rozbierany to wtedy wyciągasz taką malutką kosteczkę i przekładasz ale twój ze zdjęcia wygląda ze jest cały zalany plastikiem w takim przypadku koleś dorabiający ci kluczyk dorabia taki sam jak twój z wbudowanym ekspanderem i tylko kopiuje kod z twojego kluczyka i wgrywa do pustego ekspandera w nowym kluczyku. Do Berlingo są kluczyki z wbudowanym pilotem które można rozebrać i przełożyć ekspander a ten z twojego zdjęcia w pierwszym poście na taki nie wygląda.
Troszkę się nie zrozumieliśmy. Ja mam już centralny zamek, tylko, że z klucza. Chciałbym żeby dorobić do tego osobne sterowanie z pilota.
Czyli trzeba jakiś przekaźnik radiowy na 12V?
To wtedy będę miał dwa centralne zamki?
Na mój zmysł:
Skoro kluczykiem otwieram zamek to jest to wyłącznik. Jak podłącze się do niego przekaźnikiem równolegle to będę miał otwierania przekaźnikiem i kluczykiem?
Jak dołożysz centrale to twój zamek wzbogaci się o otwieranie z pilota oprócz tego będziesz mógł otwierać kluczykiem . Obecna centrala obsługuje ci zamykanie kluczykiem i steruje siłowniki .
Witajcie. Pisałem o tym w innym temacie. Mam w berlingo I zamek centralny sterowany od drzwi kierowcy wszystkimi drzwiami.
Chciałbym do tego dołożyć jakiś radiowy "bezpieczny" przekaźnik który dołoży mi funkcję otwierania "na pilot".
I teraz tak: czy ściągać od wewnątrz zabudowę drzwi od kierowcy czy przewody są wyprowadzone i są gdzieś w kabinie?
Dokładnie nie wiem gdzie mogę znaleźć przewody żeby się wpiąć.
Podaj proszę rocznik auta, to poszukam. Osobiście jeżdżę C5, ale kolega miał kiedyś Berlingo i kojarzę, że tam miał właśnie centralkę blisko podłogi.
Przeczytaj proszę te wątek: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1622949.html