Witam
Czy do telewizora LG 47LM670S będzie pasować matryca LC470EUF (PF)(F1)
W LG najprawdopodobniej jest matryca LC470EUN (SE)(F1) ale co do tego nie mam pewności i nie mogę sprawdzić.
Przecież serwis LG nie poda innej niż zastosowana bo innej nie ma. Samo szkło to też problem bo to obudowa bez ramki i szkło na samych wpustach wpinane po bokach.
Czasami bywa że wkłada się do kilku modeli te same graty, optymalizacja kosztów.
Fakt nie zauważyłem że to te modele bez ramek. Najlepiej kupić taką która jest ori, tak to musisz sam sprawdzić czy pasuje.
Nie będzie pasowała.
W tym telewizorze zastosowano matrycę serii PE a chcesz włożyć PF.
Inna generacja.
W tym modelu o ile pamiętam T-con jest zrobiony na płycie głównej i dlatego nie da rady.
W innych TV gdzie T-con jest oddzielnym modułem, można przekładać jako komplet.
Na przykład w telewizorach Toshiba serii WL968.
Wielkość matrycy i rozmieszczenie zaczepów jest takie same.
Napisałem co wiem i a wynika to z doświadczenia. Napisałem też gdzie stosowałem te matryce i czy mechanicznie pasuje. Jeżeli do LM założymy taflę z generacji PF zamiast PE nie będzie obrazu, ale nie uszkodzi się elektrycznie.
W tym modelu moduł t-con jest umieszczony na płycie głównej. Informacje które podałeś są błędne i powielane bez sensu.
Matryca PE nie ma ramki i tafla trzyma się na zaczepach tak jak w wielu modelach innych marek. Np Toshiba 47WL968G.
Matryca do której się odwołujesz rzeczywiście ma T-con z i wszystko się zgadza, ale nigdy nie była stosowana w tym modelu TV.
Ktoś zadał pytanie błędnie podając typ matrycy (prawidłowy to LC470EUG-PEF1)
i tak to biegnie swoim życiem.
Nie odpowiadam na post autora zapytania w tym wątku, tylko na rewelacje kolegi Liska, który twierdzi że matryca serii SE była stosowana w Twoim TV i w dodatku podsyła link z którego nic nie wynika.
Nie zakładaj tej PF bo nie będzie działać. Najlepiej wiesz czy w Twoim TV jest T-con jako oddzielny moduł czy nie.
Rewelacje liska wzięto z tematów na tym forum oraz z SM (dołaczonego do 1-eo z tematów)
* oraz Link Link_autor disable777 * nie chcesz czytać > popatrz Link_ LG TruMotion 200Hz by FullHD.gr * znane forum z Bułgarii o TV LG , modele opisane od 2010
.....
Main for TV LG 47LM670S
-pcb: EAX64307906(1.0) ,
* potem zależnie od doposażenia przyjmuje p.nr.: np. EBT62225723 / EBT61977402
LD22/LC22 EBT61977402
Popatrz na złącza pod matrycę
Matryca i jej "uszy" (z Chin) LC470EUG-PFF1 /3D (100 pins EPI , Connector) Link
Quote:
LCxxxEUE-SEF1
3º & 4º > size screen 32" 42" 47" etc.
6º
E - Edge