Witam. Zakupiłem niedawno Peugeota 206 z silnikiem 1.4 75 km. Z 1999r. Pojawił się problem z masą tak mi się wydaje, że z masą a mianowicie. Po przekręceniu stacyjki powinna się świecić kontrolka ładowania lecz się nie świeci. Po odpaleniu samochodu alternator nie ładuje od razu, bo zwiększeniu obrotów zaczyna ładować i od razu na przykład zaczyna świecić zegarek ( od razu po odpaleniu nie świeci).
Kontrolka ładowania i inne lekko się żarzą. Gdy na przykład ustawiam lusterka, kontrolki na liczniku przygasają.
Tak samo jest ze światłem na podsyfitce w wewnątrz gdy przełącze na jedną z pozycji to kontrolka ładowania pali się maksymalnym światłem.
Jeżeli chodzi o alternator to ładowanie ok, sprawdzony był na stanowisku, nowe szczotki łożyska ok. Pasek dobrze naciągnięty.
Proszę o pomoc gdyż już nie mam pomysłu co może być.
Pozdrawiam
Kontrolka ładowania i inne lekko się żarzą. Gdy na przykład ustawiam lusterka, kontrolki na liczniku przygasają.
Tak samo jest ze światłem na podsyfitce w wewnątrz gdy przełącze na jedną z pozycji to kontrolka ładowania pali się maksymalnym światłem.
Jeżeli chodzi o alternator to ładowanie ok, sprawdzony był na stanowisku, nowe szczotki łożyska ok. Pasek dobrze naciągnięty.
Proszę o pomoc gdyż już nie mam pomysłu co może być.
Pozdrawiam