Witam
Zakupiłem piec defro komfort eko duo 20 kw , teoretycznie teoretycznie wszystko jest ok. Praca na pid sterownik k1pv4
tak wyglądają temperatury
temp kotła 65
temp zaworu 50
temp. powrotu 55
temp cwu 45
tak wyglądają parametry w menu serwisowym
min. praca podajnika = 1
max. praca podajnika = 3
min. przerwa podajnika = 40s.
max. praca podajnika = 70s.
min. wentylator roboczy = 13
max. wentylator roboczy = 25
min. obroty = 80
max. obroty = 310
Problem polega na tym że zjada mi gigantyczne ilości groszku, powierzchnia grzewcza 200m dom ocieplony. Na dobę pochłania około 45kg groszku. Po rozmowie z serwisem defro uzyskałem informację że powinien spalać około 3/4 worka 25kg na dobę. powiedzieli że muszę zmniejszyć powietrze w normalnym menu i to pomoże niestety nic nie pomaga. Oczywiście o menu serwisowym nawet nie wspominają
Może ma ktoś z was taki piec i podzieli się Ustawieniami
Lub ktoś napisze jak ten piec prawidłowo ustawić?
Zakupiłem piec defro komfort eko duo 20 kw , teoretycznie teoretycznie wszystko jest ok. Praca na pid sterownik k1pv4
tak wyglądają temperatury
temp kotła 65
temp zaworu 50
temp. powrotu 55
temp cwu 45
tak wyglądają parametry w menu serwisowym
min. praca podajnika = 1
max. praca podajnika = 3
min. przerwa podajnika = 40s.
max. praca podajnika = 70s.
min. wentylator roboczy = 13
max. wentylator roboczy = 25
min. obroty = 80
max. obroty = 310
Problem polega na tym że zjada mi gigantyczne ilości groszku, powierzchnia grzewcza 200m dom ocieplony. Na dobę pochłania około 45kg groszku. Po rozmowie z serwisem defro uzyskałem informację że powinien spalać około 3/4 worka 25kg na dobę. powiedzieli że muszę zmniejszyć powietrze w normalnym menu i to pomoże niestety nic nie pomaga. Oczywiście o menu serwisowym nawet nie wspominają
Może ma ktoś z was taki piec i podzieli się Ustawieniami
Lub ktoś napisze jak ten piec prawidłowo ustawić?