Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremn997 wrote:Ta końcówka drążka jakoś mi wygląda na nie wkręcaną . ale na zaciśniętą w rurze , patrz 3 zdjęcie , widać parę równoległych pasków zagniatania jak na przewodach hydraulicznych . Pozdrawiam . Daj zbliżenie owych '' pasków '' w lepszym oświetleniu .
Blusik98 wrote:Spoko , mnie się nie śpieszy . Daj lepsze zdjęcia całości . Na razie mi to wygląda na obcięte drążki od Tarpana na przykład lub wcześniejszych , Nysa , Żuk ,ewentualnie Wa-wa , a nawet Pobieda . Może któryś z bardziej doświadczonych Kolegów się wypowie . PozdrawiamDopiero za dwa dni moge dąć
mn997 wrote:Blusik98 wrote:Spoko , mnie się nie śpieszy . Daj lepsze zdjęcia całości . Na razie mi to wygląda na obcięte drążki od Tarpana na przykład lub wcześniejszych , Nysa , Żuk ,ewentualnie Wa-wa , a nawet Pobieda . Może któryś z bardziej doświadczonych Kolegów się wypowie . PozdrawiamDopiero za dwa dni moge dąć
sewo.k wrote:Podobny był w starze a na pewno końcówka przy układzie kierowniczym.
mn997 wrote:Dawało się .Ale jeśli masz problem z wyjęciem końcówek zewnętrznych , raczej niemożliwe.
Blusik98 wrote:Wewnątrz rury masz dwa kamienie półkuliste , sprężynę i krótką śrubę wykręcaną po wyjęciu zewnętrznej końcówki .mn997 wrote:Dawało się .Ale jeśli masz problem z wyjęciem końcówek zewnętrznych , raczej niemożliwe.
Wyjąć nie potrafię tej tulejki z zdjęcia 2 co jest w środku rusza się więc pewnie można wybić ją ale czy tak łatwo pójdzie z nową. Tylko by obudowa została stara a bebechy nowe jak tak można
mn997 wrote:Blusik98 wrote:Wewnątrz rury masz dwa kamienie półkuliste , sprężynę i krótką śrubę wykręcaną po wyjęciu zewnętrznej końcówki .mn997 wrote:Dawało się .Ale jeśli masz problem z wyjęciem końcówek zewnętrznych , raczej niemożliwe.
Wyjąć nie potrafię tej tulejki z zdjęcia 2 co jest w środku rusza się więc pewnie można wybić ją ale czy tak łatwo pójdzie z nową. Tylko by obudowa została stara a bebechy nowe jak tak można
mn997 wrote:Blusik98 wrote:Mówię o sworzniu środkowym , od przekładni kierowniczej .Nie miałem żadnej sprężyny
mn997 wrote:Tak wygląda , musisz sprawdzić wymiary . Jak sworzeń środkowy ? Pewnie na nim masz najwieksze luzy .
mn997 wrote:To nie jest tylko dziura .
sewo.k wrote:Nie jestem pewny do końca ale w kamieniu który został w rurze może być otwór z gwintem do wyciągania.
gordonf wrote:Powitać wszystkich. Co do tej wewnętrznej tulejki jezeli sie rusza w sposób swiadczacy o braku gwintu przepiłuj ja albo przepal palnikiem i po sprawie.
mn997 wrote:mn997 wrote:To nie jest tylko dziura .Wewnątrz rury masz dwa kamienie półkuliste , sprężynę i krótką śrubę wykręcaną po wyjęciu zewnętrznej końcówki