Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ardo E640 - Uszkodzony termostat od piekarnika

Gubalos 25 Jan 2018 15:05 1608 8
    Gubalos
    Level 6  
    Witam problem polega na tym ze spalił/zepsuł się termostat (jest na nim napisane CAMPINI Ty 96) od piekarnika. Taki sam znalazłem tylko na Czeskiej stronie koszt to 100zł bez wysyłki napisałem czy wysłają do PL . Teraz pytanie czy są jakieś zamienniki ew jakieś obejście inne kombinacje (Polak potrafi) żeby to naprawić ew gdzieś kupić? Ja w tym jestem kompletnie ciemny proszę o pomoc z tyłu jest napisane jeszcze C1-16(3)/250 C2-6(1)/250 CAMPINI Ty 95 tu jak wyglądaArdo E640 - Uszkodzony termostat od piekarnika z góry dziękuje za pomoc .
    Pozdrawiam Damian
    magir
    Level 29  
    Zadzwoń na infolinię north.pl i pogadaj z nimi lub wyślij maila z opisem czego potrzebujesz. Na pewno będą chcieli pomóc.
    Gubalos
    Level 6  
    Niestety nie mają w tym sklepie a pani bardzo nie miła;/
    nikusert
    Level 40  
    Witam .
    Ogólnie termostaty do piekarników są zamienne,lecz ważny jest zakres temperatury danego termostatu(to musisz odczytać z Twojego termostatu).Rozstaw mocowania i oś na pokrętło jest zazwyczaj jednakowa,więc z mocowaniem nie powinno być problemu.Wymieniałem kilka termostatów kupionych w punktach naprawy sprzętu AGD w cenie około 60zł.Były oczywiście tańsze lecz mniejsza cena pewnie przekłada się na jakość i żywotność termostatu.
    Gubalos
    Level 6  
    Jak odczytać tą moc znalazłem coś wytłoczone na nim na części metalowej 24 00 280 Cto by byla moc ? Jestem w tym temacie zielony .
    nikusert
    Level 40  
    Nie,ważny jest zakres temperatury °C,obciążalność styków powinny mieć zbliżoną.
    Gubalos
    Level 6  
    Gdzie to odczytać ? na pokrętle jest od 50n do 225 i jest jeszcze jedna kropka max
    Gubalos
    Level 6  
    jeszcze znalazłem coś takiego K II T150

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki wielkie zamawiam go i sprawdzam :) Dam znac czy się udało Pozdrawiam.