Witojcie,
Ponieważ nie stać mnie na telefony z górnej półki, a zwykle telefony z dużą rozdzielczością ekranu takimi są, zmuszony jestem poszukać tańszej alternatywy, by pobawić się trochę w VR. Wszystko jest dla mnie do przeskoczenia, poza ceną telefonu, bo nawet te chińskie tandety swoje kosztują. Szukałem telefonów uszkodzonych i tu sprawa ma się dużo lepiej, jednak chciałem zapytać gdzie szukać telefonów uszkodzonych... yy... w zaplanowany przeze mnie sposób?
Tzn... albo był to wypadek i komuś leży trup na półce, albo może mógłbym dogadać się z serwisantem/kimś, kto ma uszkodzony telefony i poszukać takiego, który był i tak przeznaczony na części? Dlaczego tak komplikuję sprawę? A to dlatego, że potrzebny mi jest telefon z takimi oto "wadami":
Co musi działać?
-Rozdzielczość wyświetlacza musi być minimum 1920x1080 , minimum 5.5-6" wielkości.
-Tethering USB.
-System Android musi działać (lub dać się zainstalować).
-RAM minimum 2-3GB.
-Żyroskopy.
-WiFi - jeśli obsługiwałby 5GHz - byłoby pięknie.
-Im szybszy, tym lepszy.
Co nie musi w ogóle działać?
-Firma - nawet Polsko-Chińska, bez znaczenia.
-GSM... G3, G4, LTE...Sam "telefon" może nie działać zupełnie.
-Wyświetlacz może być uszkodzony (w ostateczności), jednak w rogach lub... w połowie telefonu.
-System może być do wymiany, byle Android.
-Radio, GPS, mikrofon, głośnik, wzmacniacz itp. itd. mikrofalówka, pralka i lodówka, a nawet Wi-Fi w ostateczności - działać nie muszą.
-Obudowa może być połamana, może jej w ogóle nie być.
Moim pierwszym pomysłem były uszkodzone Xiaomi, ale chyba zrobiły się ostatnio zbyt popularne. Poza tym, może się okazać, że starszy i "gorszy" model Samsunga, HTC czy LG będzie lepszy od najnowszego, lecz tandetnego telefonu...
Pozdrawiam, będę bardzo wdzięczny za podpowiedź...
Bartosz
Ponieważ nie stać mnie na telefony z górnej półki, a zwykle telefony z dużą rozdzielczością ekranu takimi są, zmuszony jestem poszukać tańszej alternatywy, by pobawić się trochę w VR. Wszystko jest dla mnie do przeskoczenia, poza ceną telefonu, bo nawet te chińskie tandety swoje kosztują. Szukałem telefonów uszkodzonych i tu sprawa ma się dużo lepiej, jednak chciałem zapytać gdzie szukać telefonów uszkodzonych... yy... w zaplanowany przeze mnie sposób?

Co musi działać?
-Rozdzielczość wyświetlacza musi być minimum 1920x1080 , minimum 5.5-6" wielkości.
-Tethering USB.
-System Android musi działać (lub dać się zainstalować).
-RAM minimum 2-3GB.
-Żyroskopy.
-WiFi - jeśli obsługiwałby 5GHz - byłoby pięknie.
-Im szybszy, tym lepszy.
Co nie musi w ogóle działać?
-Firma - nawet Polsko-Chińska, bez znaczenia.
-GSM... G3, G4, LTE...Sam "telefon" może nie działać zupełnie.
-Wyświetlacz może być uszkodzony (w ostateczności), jednak w rogach lub... w połowie telefonu.

-System może być do wymiany, byle Android.
-Radio, GPS, mikrofon, głośnik, wzmacniacz itp. itd. mikrofalówka, pralka i lodówka, a nawet Wi-Fi w ostateczności - działać nie muszą.
-Obudowa może być połamana, może jej w ogóle nie być.
Moim pierwszym pomysłem były uszkodzone Xiaomi, ale chyba zrobiły się ostatnio zbyt popularne. Poza tym, może się okazać, że starszy i "gorszy" model Samsunga, HTC czy LG będzie lepszy od najnowszego, lecz tandetnego telefonu...
Pozdrawiam, będę bardzo wdzięczny za podpowiedź...
Bartosz