Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zafira a 2.0dti - Zimny szarpie i dymi na niebiesko

Maciejek170 26 Jan 2018 16:34 4599 5
    Maciejek170
    Level 7  
    Witam pacjentem zafira 2.0dti 2004 pompa i sterownik po regeneracji problem jest taki opdalam chwile chodzi dobrze po około 1 minucie zaczyna kulec i dymic na niebiesko po około 5 minutach cały czas na postoju gdy silnik lekko się rozgrzeje problem znika i auto pracuje bez problemowo problem powstaje po nocy badanie kompem u pompiarza zero błędów wiem że na forum jest pełno tych tematów z tym problemem ale rzadnej odpowiedzi o przyczynie proszę o pomoc czego to wina kto rozwiązał ten problem mam już dosyć tego auta ręce opadają koszty rosną a rozwiązania brak
    migmig85
    Level 26  
    Objaw jakby układ paliwowy się zapowietrzał .
    Zobacz wszystkie przewody paliwowe a w szczególności filtr paliwa z oringami .
    Maciejek170
    Level 7  
    Oryginalny filt paliwa zlikwidował poprzedni właściciel i zastąpił go zwykłym od vw
    Maciejek170
    Level 7  
    Nie posiadam już tego samochodu sprzedałem z tą usterką ale kolega miał taka samą sytuację w Mondeo po wymianie pompi w zbiorniku też się najezdzil i natrafił kasy aż trafił na fachowca i w 2godz auto jak nowe czyli nowa pompka paliwa nie była zgrana z pompą wtryskowa przestawił mu mechanik pompę na rozrządzie i do dziś śmiga autem przepuszczam że w moimi przypadku po wymianie sterownika pompy pewnie też było trzeba ustawić rozrząd
    piotrekwoj1
    Level 41  
    Maciejek170 wrote:
    Nie posiadam już tego samochodu sprzedałem z tą usterką ale kolega miał taka samą sytuację w Mondeo po wymianie pompi w zbiorniku też się najezdzil i natrafił kasy aż trafił na fachowca i w 2godz auto jak nowe czyli nowa pompka paliwa nie była zgrana z pompą wtryskowa przestawił mu mechanik pompę na rozrządzie i do dziś śmiga autem przepuszczam że w moimi przypadku po wymianie sterownika pompy pewnie też było trzeba ustawić rozrząd

Sory ale większej bzdury nie słyszałem.
    Maciejek170
    Level 7  
    piotrekwoj1 wrote:
    Maciejek170 wrote:

Sory ale większej bzdury nie słyszałem.

Nikt ci nie każe wierzyć był taki przypadek i to pomogło i tyle