Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rejestrator gise GS-M1004FH port tcp

domelk 27 Jan 2018 23:24 2802 9
Optex
    domelk
    Level 11  
    Posiadam taki rejestrator, który korzysta z aplikacji mobilnej freeip.
    Generalnie wszystko działa jednak chciałbym się połączyć korzystając z połączenia TCP z przekierowanym portem jak w starszych modelach dvr.
    Sam sprzęt posiada 3 możliwości tj.
    1. Port http (domyślnie 80)
    2. Port tcp (domyślnie 5000)
    3. Port rtsp 554 i właśnie po tym porcie aplikacja łączy się zdvr.
    Przy próbie przekierowania na port tcp 5000 brak obrazu na różnych aplikacjach łączy sie tylko po rtsp lub p2p.
  • Optex
  • Optex
    domelk
    Level 11  
    xury wrote:
    Nie znam tego modelu, ale generalnie ten wysoki port to port komend aplikacje potrzebują przekierowane dwa porty rtsp i command. Przeglądarki dodatkowo port 80 dla webserwera.

Czyli nici z przekierowania tego portu tcp 5000 na zwykły podgląd dla wideo i wykorzystania innej aplikacji np. vMeye do podglądu.
    iwus_76
    Level 12  
    xury wrote:
    No do tego jest rtsp właśnie na porcie 554. Czemu się uparłeś na ten port 5000?
    vmeye jeśli podasz dokładny adres strumienia rtsp to go obsłuży.

vMeye nie obsłuży. Nie działa z ta aplikacją.
    domelk
    Level 11  
    Port 5000 pozwala na przeglądanie nagrań z rejestratora. Więc jeśli nie zostanie przekierowany to nie działa playback w aplikacji i na komputerze.
    Donald7000
    Level 12  
    Stałem się posiadaczem rejestratora GS-M1004FH-V4, ale jeszcze nie szczęśliwym. ;)
    Mam z nim problem, mianowicie: nie moge go zmusić do wspólptacy w programem Smart PSS. Programem tym obsługuję już rejestrator Dahua jak i staruszka GISE, ale GS-M1004FH-V4 nie potrafię.
    Mam stały adres IP od jednego z operatorów, rejestratory mam podłączone bezpośrednio do modemu/routera. Dahua TCP37777 HTTP9090 IP192.168.0.120, staruszek GISE TCP37775 HTTP9191 IP192.168.0.121.
    Analogicznie NOWY GISE TCP37773 HTTP9292 IP192.168.0.122 lecz zwykle mam komunikat o braku połączenia z hostem.
    Prawdę mówiąc nie jestem informatykiem, nie znam się na tym ale skoro ustawiłem staruszka analogicznie to powinno tez udać się z NOWYm rejestratorem.
    Czy któryś z kolegów mógłby mi w tym pomóc?

po wpisaniu adresu publicznego:9292 moge dostać się na rejestrator lecz na tym się zabawa kończy bo nie mogę nic w nim obejrzeć.
    domelk
    Level 11  
    Hej.
    Na pewno musi być przekierowany port TCP37773 w routerze jeśli z adresu publicznego.
    Poza tym w rejestratorze w zakładce sieć trzeba też wystawić wszystkie porty, które są tam wpisane i powinno wszystko ruszyć.
    Generalnie te rejestratory mają ograniczone możliwości i o ile pamiętam w PSS też mi to nie śmigało.
    Interesant
    Level 34  
    ...
    domelk wrote:
    Generalnie wszystko działa jednak chciałbym się połączyć korzystając z połączenia TCP z przekierowanym portem jak w starszych modelach dvr.
    Przy próbie przekierowania na port tcp 5000 brak obrazu na różnych aplikacjach łączy sie tylko po rtsp lub p2p.

Czy sprawdzałeś aplikację BitVision??
    We wrześniu znajomemu kolegi uruchamiałem GISE GS-KT04IPC2-2M-V2 (Zestaw dwóch 2Mpx Kamer IP via Wi-Fi + Czterokanałowy Rejestrator), niestety z powodu internetu od operatora komórkowego, połączenie z zewnątrz tylko przez P2P i aplikaję, ale lokalnie przez IE.
    Donald7000
    Level 12  
    Cześć panowie, oczywiście porty pootwierane, wszystko jak trzeba, ale nadal nie działa mi podgląd tego rejestratora w SmartPSS. Spawdzałem też w BitVision, ale pierwsze podejście zakończone fiaskiem, bo wpisywałem ilośc kamer 4 a po wpisaniu 16 zaczęło działać, ale ten program jest tylko na komórki a takie zarządzanie wizją z tego rejestratora to porażka. Czy macie jakieś inne rozwiązanie aby z poziomu PC móc przeglądać, zgrywać itd. ?

Dodano po 1 [minuty]:

Interesant wrote:
    ...
    domelk wrote:

Czy sprawdzałeś aplikację BitVision??

Warszawa KO02MG ???
    KO01NJ ;)