W ładowanej od góry denerwowało mnie nurkowanie do dna bębna po mniejsze rzeczy, skarpetki bielizna. Trudniej było tez wyciągać np gruby koc po praniu lub pościel polarową, to można było nazwać wyciąganiem na siłę gdyż był mniejszy otwór w tej pralce . W ładowanej od przodu mam większe wejście i gumowe obrzeża, nie zachaczę o metalowe zapięcie otwartego bębna i niechcący nie uszkodze nic. Tak na prawdę zależy co pierzesz. No i jak mówisz na ładowanej od góry nic sobie nie ustawisz.
Co do zatrzymania bębna Haier miał już parę ładnych lat i być może to był już jego koniec. W sumie woleliśmy pralkę ładowaną od góry zamienić na ładowaną od przodu i postawić już w kuchni. No ale jak komu wygodnie i jak ma miejsce.
https://www.euro.com.pl/pralki/candy-aqua-1042d1.bhtml
Tak na szybko znalazłem niby 51 cm szerokości ale niestety ma 4kg
O pralko suszarkach są wątki na elektrodzie. Ja zdecydowałem się na oddzielną suszarkę do pralki i nie żałuję.
W twoim electroluxie jestem ciekaw funkcji parowej, nie wiem jak to wygląda z doświadczenia.
Jeśli planujesz kiedyś zakup suszarki bębnowej wybierz pralkę z obrotami 1200 lub wyżej wtedy się opłaci. Pranie po takich obrotach wygląda jakbyś psu z pyska wyciągnął więc z praktyki używałem 800 , mniej zagnieceń do prasowania.