Może osiągnąć wiele np. satysfakcje i posiadanie takiego pojazdu jedynego w swoim rodzaju i już prawie nic nie można na co się ma ochotę.
ESP możliwe, że jest dawno temu czytalem to rozporządzenie i możliwe, że pomyliło mi się z kontrolą trakcji co do zachowania to bez obliczeń mogę powiedzieć jak się zachowa auto wchodząc w zakręt z prędkością 60 km/h na oblodzonej nawierzchni i żadne ESP go nie uratuje tutaj „to wtedy, przy odrobinie kreatywności, możesz to zarejestrować jako samochód, z którego owa płyta podłogowa pochodzi, a nie jako SAM-a.”
nie wiem co tu masz na mysli bo np. koncern VW wypuszcza kilkanaście jak nie więcej aut na tej samej płycie podłogowej. Wiec np jak wezmę płytę z golfa iv ,pas i lampy ze skody octavi ,wnętrze z audi a3 ,a naped z audi tt to który to samochód będzie?
Co do sztywności to auta budowane na ramie jak np. Nascar , a na cienkiej konstrukcji samonośnej bardzo sie różnią tam sie nic nie deformuje.Nigdy nie slyszalem zeby jakis kitcar sie zdeformowal chyba ze ktos mial za ciezka noge i drzewo to zrobilo.
Ale to wszystko I tak nie tłumaczy tak wysokiego poziomu kosztów takiego dopuszczenia można by juz pobudować stan surowy otwarty swoja droga niezła robota jedno auto jeden dom aż sie nasuwa pytanie gdzie można CV składać ?
A strata czasu i pieniedzy jest isc pracowac zamiast kombinowac a oto najlepszy przyklad
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rimac_Automobili