Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Renault Megane 2 ph II - Silnik nie odpala, Renault Megane 2 ph II 1.9 DCI

damianoskier 31 Jan 2018 16:12 3363 4
    damianoskier
    Level 2  
    Witam, dzisiaj wrodziłem z trasy moja Renault Megane 2 ph II 1.9 DCI 130 KM Warszawa-Gdańsk i po zgaszeniu silnika i ponownej probie jego odpalenia silnik nie odpala, rozrusznik nie kręci. Wygląda to tak , wkładam kartę wciskam sprzęgło, następnie wciskam przycisk Start/Stop, wtedy zapalają się wszystkie kontroli , kontrolka "spirala" z silnika słychać tylko takie jakby cyknięcie ( jedno ) i auto nie odpala, rozrusznik nawet nie zakręci. W czym może tkwić problem, macie jakieś pomysły? Wieczorem muszę wykonać dalsza trasę a tu auto leży. Dodam, że mam nowiutki akumulator ( 2 tygodnie )
    damianoskier
    Level 2  
    Udało mi się odpalić samochód , nie wiem co było bezpośrednia przyczyną , wyjąłem akumulator, poruszałem bezpieczniki w komorze silnika, to niestety od razu nie dało poprawy, lecz za drugą próbą odpalenia samochód odpalił. Będę aktualizował temat dalej.
    migmig85
    Level 26  
    To chyba raczej rozrusznik i krótkie szczotki można by przypuszczać .
    Najlepiej wymontuj i zawieź do punktu regeneracji tam sprawdzą, naprawią dają gwarancję i myślę że wcale dużo nie zapłacisz .
    damianoskier
    Level 2  
    Skończyło się na wymianie rozrusznika. :)