rajszym, ok ale pierwsza promocja w ramach danego indeksu otrzymuje swój czas trwania, a pozostałe pokrywające się lub następujące po sobie mają inną wartość, chodzi o to by w ramach danego indeksu wskazać jedną datę startu i jedną datę stopu
Prot, myślałem że pisząc "data ostatniej "łącznej" promocji" miałem na myśli promocje które pokrywają się lub następują po sobie zaraz na drugi dzień i nie mają okresów przerw (braku promocji). Dla mnie cała trudność to by w ramach wszystkich wierszy dla danego indeksu podawany był jedna data startu promocji (nawet w przypadku gdy daną promocję nie biorę pod uwagę: prom6 i prom10), bo po nich następuje okres bez promocji. Próbuje dojść do momentu gdy wszystkie indeksy dostaną daty jak w pierwszym poście.
Co do warunku ORAZ dla "D2<=C3" to sorry ale nie bardzo mam pomysł jak zastosować go w formule (umysł już poszedł spać
), próbowałem w JEŻELI i przed nim ale nic mi nie idzie. Mógłbyś podrzucić jak to sklecić.
Co do uwagi "formuła w kolumnie G jest "niesterowalna" i "nieprzewidywalna" to się z nią nie zgodzę, zmieniłem datę i dalej formuła działa jak powinna, prom18 trwa teraz do 25 sierpnia i częściowo pokrywa się z prom16, która trwa do 31 sierpnia, czyli koniec wszystkich promocji, które pokrywają się lub następują po sobie zaraz na drugi dzień i nie mają okresów przerw to właśnie31 sierpnia.
Dlatego załączyłem wykresy by pokazać o jakie okresy od / do mi chodzi.
0