Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z przejściówką pad od PSX->PC

KLM_ 15 Sie 2005 14:45 3275 4
  • #1 15 Sie 2005 14:45
    KLM_
    Poziom 2  

    Zbudowałem przejściówkę do pada z konsoli PS2 na port lpt według schematu z tej strony. Po podłączeniu jednak nie działa (na padzie świeci się tylko przycisk "analog"). Po zainstalowaniu różnych sterowników - przyciski nie działają, nie można skalibrować gałek itd. Nie stosowałem opcji wibracji (dodatkowe zasilanie).

    Próbowałem jeszcze innego schematu z tej samej strony tutaj - pozbywając się jednej diody z pinu 9 (zamiast niej dałem kabelek - tak jak na schemacie), ale skutek jest taki jak poprzednio.

    Może pozbyć się całkiem kabelka, który jest teraz zamiast tej diody ?
    A może kierować się radą z tego tematu ?

    Jak zmusić to dziadostwo do działania ? Może ktoś robił przejściówkę według tego schematu i miał podobne problemy. Help.

    0 4
  • #2 15 Sie 2005 15:45
    adamdn
    Poziom 19  

    Witam!!

    Sprobuj uzyc sterownika dodanego do tego postu. Jest juz trudno dostepny (producent padl i strony www brak) a wiem ze pasowal takze do kilku padow innych producentow. Moze i tu zadziala...

    Pozdrawiam
    adamdn

    P.S. Sterownik jest do pada cyfrowo-analogowego z 8 przyciskami funkcyjnymi i wibracja

    0
    Załączniki:
  • #4 15 Sie 2005 16:03
    adamdn
    Poziom 19  

    To takze sterownik :) A co do dostepnosci to jest on trudno dostepny - musialem wysylac kilkunastu osobom te sterowniki bo sami ich znalezc nie potrafili (www.xtecnologies.com jest nieaktywna od dluzszego czasu) a ja mialem je na dysku (pozostalosc po moim padzie). Ze my je potrafimy znalezc to nic nie znaczy :D

    Pozdrawiam
    adamdn

    P.S. Co do polaczen to sprawdz tutaj czy sie pokrywaja: http://pupp.edgeemu.com/psx_control.htm

    0
  • #5 16 Sie 2005 15:09
    KLM_
    Poziom 2  

    Wszystko już się wyjaśniło i przejściówka działa. Wszystkim dziękuje za pomoc. Problem leżał jednak gdzie indziej. Po prostu przy lutowaniu nie z tej strony popatrzyłem na wtyczkę DB-25, inaczej ponumerowałem sobie piny :D i kabelki powędrowały tam gdzie nie trzeba - na odwrót. Taki błąd początkującego "mistrza lutownicy" :D

    Moderowany przez jankolo:

    Wszystko wyjasnione. Temat zamykam

    0