marcinpiotr wrote: Dlaczego moc jest taka słaba
Bo masz przewód lipny a także konwerter z kompletu ORANGE.
marcinpiotr wrote: druga sprawa kupiłem miernik sygnału sat finder
Kupiłeś sobie wskaźnik zabawkę.
PITERRR wrote: MIERNIK Sygnału SAT-FINDER to raczej kolega źle podłączył?
WSKAŹNIK jak podepniesz i tak działa. Bo to WSAKŹNIK.
Dodano po 2 [minuty]: marcinpiotr wrote: satelita raczej złapana ta prawidłowa
Raczej bym jej nie łapał tylko ustawił na nią antenę.
marcinpiotr wrote: jeśli chodzi o obraz to nic nie pokazuje przy tych parametrach i teraz nie wiem czy to,że moc jest taka słaba to wina nieprawidłowego ustawienia anteny czy połączenia antena dekoder lub może konwektor niesprawny?, a co do tego miernika to podłączyłem prawidłowo ale zasilanie od dekodera do niego idzie bo działa mu podświetlenie ale czy jest podłączony do konwektora czy nie to ani drgnie (wskazówka martwa ) i nie pomaga ustawianie czułości bo czy za pomocą pokrętła na tym mierniku kręcę w prawo czy w lewo to nic nie daje wskaźnik ani drgnie
Z tą zabawką to raczej marne szanse. Szkoda było kasy wydawać.
Dodano po 1 [minuty]: mladenick wrote: miernik nastawiasz na ok 75%-100% czułości i szukasz sygnału, kręcąc anteną, kiedy wskazówka dojdzie do 10 to wtedy skręcasz czułość trochę na dół, tak żeby wskazówka była na 5, po czym znowu kręcisz anteną aż będziesz znowu miał wskazówkę na 10 i tak długo powtarzasz, jak jesteś w stanie uzyskać lepszy wynik niż przed skrętem w dół, pamiętaj, że dokręcenie anteny może "poprzestawiać" tobie wartości, najważniejsze to złapać sygnał właściwego satelity
Jeżeli to wskaźnik a ta zabawka nie działa poprawnie i jak podpowiadający wprowadza w błąd.