Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Trafic 2.5 DCI 2004r - Trafic nie odpala, lampka immo swieci, brak komun

sverige17 28 Jan 2020 15:15 26808 38
Wago
  • #31
    Jurek220
    Level 30  
    W jakich okolicznościach wystąpiła ta usterka?
    Sprawdź ile jest zapisanych kluczy w UCHa.
    Pozdr.
  • Wago
  • #32
    JARO_1972
    Level 9  
    klucze 2
    jak zwykle wysiadlem zamknolem auto i po 3 godz juz nie odpalil
  • #33
    Driver_s31
    Level 2  
    Witam, mam dokładnie ten sam problem w Movano 2.5 2007r, kontrolka od immo świeci na stałę, a kontrolki od świec brak, wogule się nie pojawia, dodatkowo Delphi nie może się połączyć z modułem wtrysku. W module immo błąd brak komunikacji z ECM. Wszystko posprawdzane, bezpieczniki, przekaźniki, pod maską, przy klemie +, pod kierownicą i nic. Dziś mój ECU wraz z uchem i pętlą immo oraz transponderem z mojego kluczyka przełożone do innego sprawnego movano i auto kumpla normalnie zapaliło, brak jakiego kolwiek problemu a u mnie lipa. Ręce mi już opadają.
  • Wago
  • #34
    tomaszk45
    Level 1  
    Witam , ciekawy jestem czy uporales sie z Tym problemem mam taki sam problem auto nie odpala nie kreci ,rozrusznik nowy przekazniki Dobre bezpieczniki cale ,stacyjak OK

    Dodano po 3 [minuty]:

    Witam , ciekawy jestem czy uporales sie z Tym problemem mam taki sam problem auto nie odpala nie kreci ,rozrusznik nowy przekazniki Dobre bezpieczniki cale ,stacyjak OK
  • #35
    Driver_s31
    Level 2  
    Tak uporałem się, jeszcze nie do końca ale problem świecącej kontrolki immo i braku kontrolki świec ogarnięty :) powodem był cienki szary kabelek który jakimś cudem dostał wilgoci i śniedź go wypełniła w środku tym samym stracił przejście. Wystarczyło go polutować i kontrolki wróciły immo puściło i auto zapala. Kabelek ten znajdował się w grubym peszlu od strony ścianki grodziowej, przynajmniej w movano.
  • #36
    dan0512
    Level 1  
    Cześć Kolego. Mógłbyś bardziej dokładniej napisać gdzie ten kabel się znajduje. Mam ten sam problem. Pozdrawiam

    Dodano po 57 [sekundy]:

    Cześć Kolego. Mógłbyś bardziej dokładniej napisać gdzie ten kabel się znajduje. Mam ten sam problem. Pozdrawiam
  • #37
    Driver_s31
    Level 2  
    W komorze silnika przy ściance grodziowej masz 3 grube peszle z kablami i winny jest jeden cieńki kabelek, u mnie tak było nie był uszkodzony ale leciałem kabelek po kabelku palcami i ten kabel miał zgrubienie jakby coś go wypchało od środka, to była śniedź od wilgoci i przez to stracił przejście i nie podawał sygnału z immo do Ecu. Jest trochę szukania ale naprawa 5min, wycinasz ok 2cm zaśniedziałego kabla lutujesz i pożądnie zabezpieczasz termoskurczką lub izolacją i gotowe. Napisz nr to wyślę na watsupa zdjęcia gdzie jest ten kabel.
  • #38
    akumareigomi
    Level 4  
    Mam podobny problem Vivaro 07r. 2.0 115HP. Przy starym ECU jeden magik namieszał i ubił je. Zakupiłem nowy zestaw ECU z kluczykiem i BSM i pętla. Po podłączeniu brak komunikacji z ECU i święci się kontrolka imo . Ten koleś wydał się że coś mieszał z przewodami że je przekładał we wtyczkach . Nie pytajcie po co bo nie wiem. Potrzebuję opisu pinów do tego ECU. Renault Trafic 2.5 DCI 2004r - Trafic nie odpala, lampka immo swieci, brak komun
  • #39
    krzychu001
    Level 16  
    Driver_s31 wrote:
    W komorze silnika przy ściance grodziowej masz 3 grube peszle z kablami i winny jest jeden cieńki kabelek, u mnie tak było nie był uszkodzony ale leciałem kabelek po kabelku palcami i ten kabel miał zgrubienie jakby coś go wypchało od środka, to była śniedź od wilgoci i przez to stracił przejście i nie podawał sygnału z immo do Ecu. Jest trochę szukania ale naprawa 5min, wycinasz ok 2cm zaśniedziałego kabla lutujesz i pożądnie zabezpieczasz termoskurczką lub izolacją i gotowe. Napisz nr to wyślę na watsupa zdjęcia gdzie jest ten kabel.
    .

    Miałem dokladnie to samo.