Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer vsx-932 - Obraz na projektorze "śnieży"

16 Lut 2018 23:23 528 3
  • Poziom 2  
    Witajcie. Mam problem z podłączeniem obrazu z laptopa (HP Spectre x360 - 13-4120nw) z moim projektorem (Epson EH-TW3200) przez amplituner. Po podłączeniu obraz cały czas śnieży i wariuje jak na załączonym filmiku.



    Co dziwne, gdy włączam menu ampli, obraz jest stabilny. Gdy podłączam laptopa w takiej samej konfiguracji do TV wszystko jest ok. Podobny problem miałem z Onkyo TX-nr676e, ale w jego przypadku w ogóle obraz się nie pojawiał, jedynie co chwilę odświeżał się niebieski obraz projektora z wyświetloną inną częstotliwością. Dodam też, że na Denonie AVRX1400H i Yamaha RX-v683, przy takim samym podłączeniu z projektorem wszystko było ok. Gdy podłączam laptopa do projektora bezpośrednio też jest ok.

    Zapewne problem jest banalny i to kwestia jakiejś zgodności, ale nie znam się na tym. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i czy można coś z tym zrobić?
    Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź :)
  • Poziom 2  
    sylweksylwina napisał:
    Długość przewodów?


    Laptop - Ampli (3m )
    Ampli - Projektor (5m)

    We wszystkich opisanych konfiguracjach stosowałem te same kable.
  • Specjalista Sieci, Internet
    cravcu13 napisał:
    We wszystkich opisanych konfiguracjach stosowałem te same kable.

    To znaczy jakie, jakiej firmy i jakości?
    Podmienić na inne.