Witajcie.
Poradźcie proszę, jak w tytule tematu.
Piekarnik standardowej wielkości, elektryczny, z termoobiegiem, producent Amica.
Jest tego sporo w internetach, rozstrzał cenowy również spory, nie chciałbym źle wybrać, tym bardziej że słyszałem opinie o szkodliwym wpływie niektórych materiałów na takie kamienie, w czasie pieczenia pod wpływem wysokiej temperatury podobno wydzielają coś szkodliwego, ile w tym prawdy? Nie wiem, nie chciałbym sprawdzać.
Na przykład:
https://emako.pl/product-pol-776-Kamien-do-pi...y-chleba-metalowa-podstawka-do-podawania.html
Może ma ktoś doświadczenie z tego typu sprawami?
Pozdrawiam i dziękuję
Parowy
Poradźcie proszę, jak w tytule tematu.
Piekarnik standardowej wielkości, elektryczny, z termoobiegiem, producent Amica.
Jest tego sporo w internetach, rozstrzał cenowy również spory, nie chciałbym źle wybrać, tym bardziej że słyszałem opinie o szkodliwym wpływie niektórych materiałów na takie kamienie, w czasie pieczenia pod wpływem wysokiej temperatury podobno wydzielają coś szkodliwego, ile w tym prawdy? Nie wiem, nie chciałbym sprawdzać.

Na przykład:
https://emako.pl/product-pol-776-Kamien-do-pi...y-chleba-metalowa-podstawka-do-podawania.html
Może ma ktoś doświadczenie z tego typu sprawami?

Pozdrawiam i dziękuję
Parowy