Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat brak kanału Polsat. Wejście LNB

McPrzemzi 19 Feb 2018 20:28 114693 9
  • #1
    McPrzemzi
    Level 7  
    Cyfrowy Polsat brak kanału Polsat. Wejście LNB

    Witam Mam problem z Cyfrowym Polsatem. Pisze że "Sprawdź połączenie i sygnał do wejścia LNB" wszystkie kanały działają oprócz tego Polsatu (zwykly, hd, polsat sport, news,...) czasami jest tak że działa ale rzadko. Czy wiecie może Co jest przyczyną jak temu zapobiec co zrobić czy wejście w antenie jakieś czy co pozdrawiam??

    Przypomnę ze w punkcie cyfrowego Polsatu sprawdzili dekoder i wsio pyka. Nie wiem ale antena satelitarna (talerz).
  • #2
    olador
    Level 35  
    Jaka jest siła i jakość sygnału?
  • #3
    mosikjerry
    Level 6  
    Może problem w połączeniu przewodów ?
  • #4
    McPrzemzi
    Level 7  
    85 % siła i jakość.

    Przewody właśnie nie wiem bo wszystkie inne kanały oprócz polsatowych działają.

    A konwerter czy cos takiego moze problem (Nie wiem czy dobrze napisałem. Ale chodzi o to które jest przy antenie satelitarnej)
  • #5
    olador
    Level 35  
    Może być problem z konwerterem, miałem 2 razy taki przypadek.
    Proponuję jeszcze powrót do ustawień fabrycznych i ponowne wgranie kanałów...
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #7
    LeDy
    Level 43  
    Na kanale, którego nie odbiera naciśnij i przytrzymaj czerwony przycisk na pilocie i po chwili pokaże ci się siła, jakość, MER. Podaj ile masz ten i jeszcze TVP-1HD i TVP-2HD..
  • #9
    User removed account
    User removed account  
  • #10
    pasikonik5
    Level 12  
    mihal2002 wrote:
    pasikonik5 wrote:
    jaki model dekodera?

    Widać na zdjęciu.

    No fakt, jak powiększyłem to widzę że hd2000 lub hd3000. W pierwszej chwili widziałem Evoboxa na dole szafki, takie białe coś tam leży. Myślałem że może konwerter Unicable uruchomiony zamiast uniwersalnego