Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

OPEL VECTRA C /szarpie przy st - OPEL SIGNUM/VECTRA C 1,8 16v 2004r szarpanie pr

Lukas121ar 20 Feb 2018 23:12 2484 2
    Lukas121ar
    Level 2  
    Witam,zakladam post bo mam problem,mianowicie zauwazylem jakis czas temu w mojej signum szarpanie przy stalej predkosci,jest najgorzej na 3i4 biegu przy predkosci odpowiednio 40 i 60 km/h,wysiadla mi przy okazji cewka,mialem nadzieje ze to będzie wina tej cewki,ale cewka i swiece wymienione a problem pozostal,moc normalnie jest,wciskam gaz to ciagnie pieknie po wymianie cewki i swiec.a gdy utrzymuje stala predkosc tak do 70 km to szarpie delikatnie,napewno nie zauwazylem skokow na obrotomierzu ,i co wazne lub mniej wydaje mi sie ze najgorzej jest na zimnym silniku,po rozgrzaniu kolo 90 st.szarpanie jakby bylo mniej odczuwalne.jesli mozecie lub mieliscie takie przypadki prosze o pomoc
    MikeC
    Level 31  
    Tak mieliśmy takie przypadki , szarpanie z silnika - (diagnostyka komputerem , sprawdzenie dolotu ,kładu paliwowego , egr , czujniki, zapłon - czy jest gaz itp) , szarpanie z przeniesienia napędu - półosie , przeguby , skrzynia ,sprzęgło ,wyważenie kół,stan opon felg itp , szarpanie - układ zawieszenia - luzy , stan amortyzatorów itp ..... A tak po twoim opisie ciężko cokolwiek wywnioskować ..
    Lukas121ar
    Level 2  
    Nie wiem jak moge to dokladniej opisac,liczylem bardziej na jakies konkrety a z tego co pan pisze to trzeba sprawdzic cale auto od a do z.nie wiem czy sprawdzenie komputera cos da skoro nie wyrzuca bledu.nie jestem mechanikiem ale na uszkodzenia mechaniczne mi to nie wyglada,ale moze sie myle,ale skoro nie wyrzuca bledu to jest szukanie igly w stogu siana,