Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Citroen DS3 - Przekładka z Anglika, maglownica i błąd ESP/ASR

intels 22 Feb 2018 01:00 2682 6
    intels
    Level 19  
    Witam, jestem w trakcie kolejnej przekładki Citroena DS3 niestety ale tym razem poddaje się i muszę zapytać. A mianowicie problem polega na Tym że po podłączeniu europejskiej maglownicy pojawia się błąd ESP/ASR i niestety nie da się tego skasować problem ustępuje po wpięciu maglownicy Angielskiej. Problem ten mieliśmy już w innych przekładkach lecz wystarczyło "dobrać" maglownice europejska na której problem nie występuje i było ok, niestety w tym wypadku sprawdziłem już wszystkie 4 do jakich miałem dostęp i dalej jest to samo. Pacjent to DS3 z 2012 roku z silnikiem 1.6eHDi. Dodaje też screena z błędami które się pojawiają. Jeżeli ktoś wie o co w tym chodzi prosiłbym o podanie rozwiązania tego problemu. Z góry dziękuję
    Citroen DS3 - Przekładka z Anglika, maglownica i błąd ESP/ASR
    szymon_pawl
    Level 11  
    Sprawdziłes wiązke?
    andrzej20001
    Level 43  
    A co ma wiązka do tego że po
    intels wrote:
    problem ustępuje po wpięciu maglownicy Angielskiej.
    Eidems
    Level 29  
    Odpowiedziałeś sobie sam, że winna jest maglownica w czym problem?
    intels
    Level 19  
    Eidems wrote:

A no problem w tym że nie stać mnie by ciągle kupować i odsyłać maglownice, problem nie leży po stronie numeru maglownicy bo mogę podłożyć ten sam i nie będzie działać a wymienię np. BLM50 03A na BLM50 04A i zaskoczy, pytałem dzwoniłem i dosłownie nikt nie wie w czym problem. Myślałem że może elektronicy tutaj pomogli by mi dobrać taką która może zadziałać ;) dodam też że to nie pierwsze takie auto które przerabiam ale zawsze 2, 3 maglownice i w końcu się udawało. Z tym problem... Zamówiłem teraz maglownice nowego typu z peugeota 208 zobaczymy czy zadziała.
    Eidems
    Level 29  
    intels wrote:
    Eidems wrote:

A no problem w tym że nie stać mnie by ciągle kupować i odsyłać maglownice, problem nie leży po stronie numeru maglownicy bo mogę podłożyć ten sam i nie będzie działać a wymienię np. BLM50 03A na BLM50 04A i zaskoczy, pytałem dzwoniłem i dosłownie nikt nie wie w czym problem. Myślałem że może elektronicy tutaj pomogli by mi dobrać taką która może zadziałać ;) dodam też że to nie pierwsze takie auto które przerabiam ale zawsze 2, 3 maglownice i w końcu się udawało. Z tym problem... Zamówiłem teraz maglownice nowego typu z peugeota 208 zobaczymy czy zadziała.

Posiadasz oryginalny soft do citroena? Może trzeba taką wymianę tylko zaadaptować w sterowniku?
    intels
    Level 19  
    Auto wylądowało w ASO Citroen po 2 dniach kazali przyjechać po odbior, zrobili teletransmisje lecz to nie rozwiązało problemu i odebrałem auto nie naprawione, lecz przysiadłem raz jeszcze do tego i udało się to zrobić. Maglownica nie była winna. Auto zrobione i oddane.
    Pozdrawiam