Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Motorola A925 piekielnie sie grzeje podczas ladowania

ziko77 16 Aug 2005 14:25 1213 6
    ziko77
    Level 23  
    WItam,

mam takową a925. sam z niej korzystalem dopóki nie padła. grzeje sie i nie laduje, sprawdzalem na dwóch bateriach. Obstawiam układ zasilania, ale boje sie go podnosic, bo moge nie miec sit zeby nowe kulki postawic. linie zasilania sprawdzilem i wyglada na to sa ok. Przegrzalem tylko dokładnie układ zasilania i procek.
    Macie Panowie jakis pomysł..?

bede wdzieczny za podpowiedz.

w czestochowie nikt ze znajomych nie ma takiego układu, zeby sie oznaczenia zgadzaly i mam niestety problem :(

Pozdrawiam.

Łukasz
    ziabahopsa
    Level 13  
    Witam
    Czy wymienałeś ładowarke?
    Chodz mi o to czy masz oryginalna do a925 i jakie masz napięcie na baterii.
    Pozdrawiam
    echo112
    Level 10  
    Więc Ja ci nie powiem dlaczego się tak grzeje ale moge ci podać powód tego (z przestrogą dla innych).
    1. Miałeś nie orginalną ładowarke, BEST albo inne gów....
    2. Ładowałes telefon podczas burzy.
    Osobiście spaliłem 2 telefony, z obydwu kłopotów dlatego uważajcie....[/code]
    mariogsm
    Level 20  
    Witam podaj oznaczenia może ci pomogę mam trochę tych paści.

Pozdrawiam mariogsm
    696666888(malpa)interia.pl
    studzin
    Level 17  
    Witam mam ten sam problem....nie mam zielonego co się stało....Używam oryginalnej ładowarki i baterii, miejsce grzania już zlokalizowane-płyta gł. zaraz pod wyświetlaczem za blaszką na wysokości czytnika kart pam. Proszę o pomoc i pozdrawiam:)
    mariogsm
    Level 20  
    Według mnie tam jest układ sterujący czytnikiem kart pamięci może jest uszkodzony.Wymień go i powinno być po problemie.

Jezeli nie wiesz co i jak to zapraszam na skype postaram ci się pomóc on-line mój nick to vip-serwis

pozdrawiam mariogsm
    studzin
    Level 17  
    Mała aktualizacja:
    -czytnik kart sprawny,
    -telefon sie włancza ale "zawiesza" sie dotyk albo działa albo nie:P
    -po naładowaniu baterii w stacji dokujacej do pełna telefon pokazał ze jest naładowana w 2/3,
    -telefon na samej baterii również sie minimalnie grzeje,
    Czy ktoś może mi wstępnie zdiagonzowac usterkę na podstawie objawów. Pozdrawiam i z góry dziękuje.