Witam szukam wzmacniacza stereo do domu na rok 2018 nic nie znalazłem wszystkie fora już przeczytałem i nic nie znalazłem sprzęt miał by grać w pokoju 30 m w planach tylko 2 glosniki stereo.Ampli podpięty pod tv oczywiscie co polecacie
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereandrew54 wrote:Jasne że tak, ale jeżeli mówimy o amplitunerze stereo. W przypadku KD masz więcej kanałów, zatem więcej tranzystorów, większe radiatory itp. Łatwo sobie policzyć że za te same pieniądze amplituner KD będzie znacznie gorszy niż stereo.To że amplitunery brzmią gorzej to kolejny stereotyp choć jest sporo przypadków co tak jest faktycznie, jeżeli końcówka mocy to solidna konstrukcja na tranzystorach poparta wydajnym zasilaczem to dołożenie tunera i dekodera DD i DPL naprawdę niewiele zmienia w brzmieniu, jeżeli zatem amplituner kina ma wejście Direct to śmiało można go wykorzystać jako wzmacniacz stereo. Na minus amplitunerów świadczy długo droga sygnału więc koniecznie trzeba sprawdzić czy jest wejście bezpośrednie Direct aby sygnał nie błądził po kilometrze ścieżek i układów scalonych.
andrew54 wrote:Ja już dawno przestałem. Jedno z nich wynosiło pod niebiosa Pylon Pearl a jechało z gruntem Tonsile, które były zbudowane na tych samych głośnikach, wpakowane w taką samą paczkę i z podobną filtracją. Ale Jujka posmarował a Wieszczeciński nie.i wiarygodność w pismach dla miłośników audio
cypek238 wrote:Masz mało basu z nich? Dokup subwoofer. Przy wymianie kolumn poprawisz górę i środek pasma. Basu nie. No chyba że kupisz jakieś tandetne kolumny z podbitym basem, ale po co?tonsil maestro s ii 180