Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Sklep HeluKabel
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault laguna i magicar 440

bady32 16 Sie 2005 21:49 2771 11
  • #1 16 Sie 2005 21:49
    bady32
    Poziom 11  

    Laguna jest z 1997 roku. Chcę do niej jutro założyć magicara ale mam problem z podłączeniem centralnego zamka oraz co z pomarńczowym przewodem przy czujniku mikrofalowym ? Proszę o szybką pomoc !
    Mój numer gg9507080

    0 11
  • Sklep HeluKabel
  • #2 16 Sie 2005 22:16
    wloc
    Spec od samochodów

    sterowanie plusami najlepiej podłączyć pod przycisk na konsoli

    0
  • #3 16 Sie 2005 22:22
    bady32
    Poziom 11  

    Tak próbowałem . Jest tam 6 przewodów ,4 cinkie i 2 grube (Biało-siwy oraz czerwony).Pomarańczowy złączyłem z różowym i podpiołem do +,,natomiast zielony i niebieski według schematu podłączeń w reno.

    0
  • Sklep HeluKabel
  • #4 16 Sie 2005 23:10
    wloc
    Spec od samochodów

    sprawdz miernikiem na ktorych pojawia sie plus po przycisnieciu przycisku na konsoli na otwieraniu i zamykaniu

    0
  • #5 16 Sie 2005 23:17
    bady32
    Poziom 11  

    przy wyjętej wtyczce na biało/popielatym nie ma nic .niebieski i czarny -,a fioletowy ,czerwony i pomarańczowy +

    Dodano po 2 [minuty]:

    w instrukcji pisze żeby podłączyć fioletowo popielaty (otwieranie) u mnie go nie ma więc próbowałem do biało/popielaty

    0
  • Pomocny post
    #6 17 Sie 2005 17:08
    wloc
    Spec od samochodów

    włóż przełącznik i wtedy sprawdż gdzie pojawia sie plus

    0
  • #7 17 Sie 2005 21:35
    bady32
    Poziom 11  

    Po włożeniu przełącznika plus pojawia się dodatkowo na biało/popielatym,reszta bez zmian

    0
  • #8 17 Sie 2005 22:19
    wloc
    Spec od samochodów

    coś nie tak zakładałem kilknaście i niemiałem problemów musi się pojawiać plus na dwu przewodach ,a czy otwieranie i zamykanie działa z tego przycisku

    0
  • #9 17 Sie 2005 23:47
    Mario09
    Poziom 11  

    Ja mam pytanko rowniez o Lagune. Jak podlaczyc sterowanie centralnym z alarmu tak, aby po rozbrojeniu wlaczalo sie oswietlenie w kabinie, a po uzbrojeniu zaraz zgaslo. Mam pilota do centralnego w kluczyku (fabryczny z immobilizerem)i dziala to wlasnie w taki sposob. Wydaje mi sie, rowniez, ze nie przeskocze opcji w ktorej po rozbrojeniu alarmu trzeba bedzie kluczykiem(przyciskiem od centralnego) uzbroic i ponownie rozbroic centralny(wowczas rozbraja sie takze immobilizer). Co w takiej sytuacji zrobic?

    0
  • #10 18 Sie 2005 09:27
    wloc
    Spec od samochodów

    a który rocznik tej laguny

    0
  • #11 18 Sie 2005 15:45
    bady32
    Poziom 11  

    otwieranie działa normalnie.W momencie otwórz znika zasilanie np. na pomarańczowym , a przy zamknij na fioletowym.
    I mam jeszcze pytanie , nagle wywalił bezpiecznik od oświetlenia wnętrza , po wymianie to samo .Mam gdzieś zwarcie i to mocne czy to może być jakiś przekaźnik od powolnego zaciemniania i gdzie on jest ?

    [size=9][color=#999999]Dodano po 37 [minuty][/color][/size]

    Centralny już zrobiony !!! Sterowanie jest masą -dzięki za naprowadzenie , ale jakbyś mógł coś poradzić z tym oświetleniem co może być to bym był wdzięczny!

    [size=9][color=#999999]Dodano po 4 [godziny] 9 [minuty]:[/color][/size]

    Właśnie doszedłem ,że zwarcie robi Przewód od tylnej klapy.Podłączyłem go według schematu czyli do czerwonego pod podnóżkiem kierowcy , a na nim jest cały czas prąd (moja wina bo nie sprawdziłem miernikiem),znalazłem tam w złączu konektorowym różowy , który po otwarciu klapy bagażnika podaje prąd -więc jeśli go podłącze do drzwi +(fioletowy) to czy będzie dobrze ? Normalnie na nim jest - i trochę się boję próbować żeby nie uszkodzić centralki.

    0
  • #12 18 Sie 2005 23:09
    bady32
    Poziom 11  

    Poradziłem se , więc temat można zamknąć .
    Dzięki za chęci !!!!

    0